Ρένα Δούρου: Αγώνας για την καθημερινότητα και για νέο το ηθικό υπόδειγμα άσκησης εξουσίας

“Στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε έναν διμέτωπο αγώνα. Όχι μόνο να καλυτερεύσουμε τους αναπτυξιακούς δείκτες σε σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και να αλλάξουμε το ηθικό υπόδειγμα άσκησης εξουσίας, γιατί τελούμε σε καιρούς κρίσης χρέους, αλλά και καιρούς κρίσης δημοκρατίας και απαξίωσης της πολιτικής”, ανέφερε, κλείνοντας την μαραθώνια ενημέρωση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής,

η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τον ΧΥΤΑ Φυλής, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε, ότι στόχος του σχεδίου που καταθέτει η περιφερειακή αρχή για τη διαχείριση των απορριμμάτων, είναι το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής. “Μας κουνάνε το δάχτυλο και αντιπολιτεύονται τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, αυτοί που έχουν την ευθύνη που η πατρίδα μας έχει τη μεγαλύτερη χωματερή ανάμεσα στα κράτη μέλη. Εμείς δεν είχαμε λαϊκίσει ή δημαγωγήσει προεκλογικά και ό,τι λέγαμε προεκλογικά, αυτά λέμε και μετεκλογικά. Εμείς δεν πήγαμε να αλιεύσουμε ψήφους, τάζοντας ημερομηνίες, γιατί ξέραμε ότι είχαμε απέναντί μας συμφέροντα. Καλέσαμε τους συμπολίτες μας να μας εκλέξουν για να μπορέσουμε να διορθώσουμε μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο. Ζητήσαμε τη συναίνεση των δημοτικών παρατάξεων και αντέξαμε σε κιτρινισμό και λίβελο ότι “ήρθε η Δούρου και θα κάνει την Αττική Νάπολη””, ανέφερε η Ρένα Δούρου.
“Η Κομισιόν μας επιβράβευσε, μας επιβράβευσε με επιστολή, λέγοντας ότι προχωρούμε σε σοβαρή, επιτέλους, διαχείριση απορριμμάτων”, είπε η Ρένα Δούρου και τόνισε ότι σε αντίθεση με μια παγιωμένη δημαγωγική λογική που οδήγησε τη χώρα και στην κρίση χρέους και στην κρίση δημοκρατίας, η διοικούσα αρχή της Περιφέρειας είναι απολύτως συνεπής και δουλεύει με αυτά ακριβώς που έλεγε προεκλογικά.

Η περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε και στα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής και ενημέρωσε την κοινοβουλευτική επιτροπή ότι τα ταμειακά διαθέσιμα βρίσκονται πλέον σε ποσοστό 90% σε έντοκες προθεσμιακές καταθέσεις, όταν στο παρελθόν, με την προηγούμενη διοίκηση, το ποσοστό αυτό ήταν 45% έως 75%. “Αυτή την περίοδο έχουμε 380 εκατομμύρια -παραλάβαμε 335- αλλά με χρηστή διοίκηση αλλάξαμε το υπόδειγμα του κράτους. Από αυτά, τα 225 εκατομμύρια είναι κατατεθειμένα στην ΤτΕ και τα υπόλοιπα χρήματα στις τέσσερις συστημικές Τράπεζες”, είπε και πρόσθεσε ότι δυστυχώς, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακαλύφθηκαν και λογαριασμοί που κάποια στιγμή είχαν ύποπτη κίνηση. Σήμερα, το όφελος για την Περιφέρεια από την τοποθέτηση στην ΤτΕ, ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος, λόγω του επιτοκίου, είπε η Ρένα Δούρου.

Επίσης, ενημέρωσε για τα έργα αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική (Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Κορωπί). Για τον Φαληρικό όρμο είπε, τα οφέλη του σχεδιασμού δεν περιορίζονται στους δημότες των όμορων Δήμων, καθώς θα αλλάξει συνολικά την εικόνα της περιφέρειας Αττικής. Επισήμανε δε, ότι υπάρχουν Δήμοι οι οποίοι, ύστερα από 40 χρόνια αποκλεισμού, θα έχουν πρόσβαση στην παραλία. “Το φαληρικό και ο τρόπος που λειτουργήσαμε θα είναι ζωτικός για την οικονομία, το περιβάλλον, τους πολίτες”, είπε η κ. Δούρου.

Ενημέρωσε επίσης, ότι το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη για το ρέμα της Πικροδάφνης, προκειμένου να διευθετηθούν μια σειρά από ζητήματα για ένα πρόβλημα άλυτο εδώ και 40 χρόνια.

Αναφερόμενη στις αλλαγές του Καλλικράτη, αλλά και τις αλλαγές ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης, είπε ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας που επεξεργάζεται προτάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα