Ρωσία: Τρόφιμος ψυχιατρείου και νεοναζιστής ο δράστης της επίθεσης στο Ιζέφσκ

Ο 34χρονος Αρτέμ Καζαντσέφ, ένας τρόφιμος ψυχιατρείου, νεοναζιστής και θαυμαστής της σφαγής στο λύκειο του Κολουμπάιν το 1999, αναγνωρίστηκε ως δράστης του μακελειού στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσίας. Ο Καζαντσέφ, απόφοιτος του σχολείου, σκότωσε 13 ανθρώπους, μεταξύ τους 7 παιδιά, τραυμάτισε περισσότερους από 20 και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Πολλοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει την έρευνα σοβαρών εγκλημάτων, ανέφερε ότι ο δράστης και αυτόχειρας φορούσε μπαλακλάβα και, σύμφωνα με πληροφορίες,

είχε επιστρατευτεί.

Η Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο μικρής διάρκειας που δείχνει το πτώμα του δράστη πεσμένο στο πάτωμα μιας τάξης με αναποδογυρισμένα έπιπλα και χαρτιά πεταμένα στο πάτωμα. Ήταν ντυμένος στα μαύρα και στο μπλουζάκι του υπήρχε μια κόκκινη σβάστικα μέσα σε έναν κύκλο.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι έξι ενήλικες-θύματα του δράστη ήταν δάσκαλοι και φρουροί ασφαλείας, ενώ 21 άνθρωποι, μεταξύ τους 14 παιδιά, τραυματίστηκαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο τους ερευνητές, μετέδωσε ότι ο δράστης έφερε δύο πιστόλια Μακάροφ και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών. Οι γεμιστήρες έγραφαν τη λέξη «μίσος», ενώ στα πιστόλια ήταν και κρεμασμένες χάντρες με τη λέξη “Κολουμπάιν” και τα ονόματα των δύο δραστών της σφαγής στο αμερικανικό λύκειο το 1999 («Έρικ» και «Ντίλαν»).

Keywords
Τυχαία Θέματα