Σαμαράς: Θα επιμείνει στο λάθος του ΔΝΤ στις συναντήσεις με Ολάντ, Μέρκελ και Ομπάμα

Παρ’ότι οι χθεσινές δηλώσεις Όλι Ρεν είχαν στόχο να «κόψουν την όρεξη» της ελληνικής κυβέρνησης για χαλάρωση του μνημονίου, το θέμα δεν πρόκειται να μείνει αναξιοποίητο από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο Όλι Ρεν τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στο ελληνικό πρόγραμμα παρά το λάθος του ΔΝΤ στον πολλαπλασιαστή που είχε δημιουργήσει προσδοκίες στην κυβέρνηση

για χαλάρωση στα μέτρα λιτότητας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός όμως είναι διατεθιμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο άντλησης οφέλους για την Ελλάδα από το λάθος του ΔΝΤ, ιδιαίτερα εν όψει των σημαντικών επαφών που έχει προγραμματίσει με τον Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου αλλά και με την Α. Μερκελ και τον Μπ. Ομπάμα αργότερα.
Σημείο κλειδί για τον Πρωθυπουργό θα είναι η επανάκτηση της αξιοπιστίας που ο ίδιος πέτυχε καθώς το θέμα της αλλαγής της «οικονομικής συνταγής» θα συνοδεύεται από δεσμεύσεις για εφαργογή στο ακέραιο των υποχρεώσεων της χώρας.
Την προεργασία μάλιστα έκανε στο Ecofin ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θέτοντας το ζήτημα του λάθους του Ταμείου στους ομολόγους του. Επίσης, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να ζήτησε από την Τρόικα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 19% από το 23% που είναι τώρα. Επίσης κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι θα έπρεπε να εξεταστεί και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς η υπέρμετρη φορολόγησή τους έχει οδηγήσει τελικά σε μείωση των εσόδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα