«Φιλί ζωής» στη ΣΕΚΑΠ – Δεκτό το αίτημα αναστολής – Στις 17/01 η οριστική απόφαση

Προσωρινή “ανάσα”, τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, λαμβάνει η ΣΕΚΑΠ, μετά τη σημερινή έκβαση της συζήτησης για την υπόθεσή της στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής, όπου αποφασίστηκε η έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για την ιστορική καπνοβιομηχανία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικηγόρος της ΣΕΚΑΠ, Αλέξανδρος

Λυκουρέζος, διευκρίνισε: «Σήμερα συζητήσαμε με την Πρωτοδίκη, κυρία (Ελένη) Πιστόλα, τους λόγους για τους οποίους ζητάμε την αναστολή των αποφάσεων για τη ΣΕΚΑΠ. ‘Εκανε λοιπόν δεκτό το αίτημά μας και ανέστειλε προσωρινά όλες τις αναγκαστικές πράξεις (σε βάρος της ΣΕΚΑΠ) έως τις 17 Ιανουαρίου».

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία αναμένεται να συζητηθεί η αίτηση αναστολής της διαδικασίας, που κατέθεσε η καπνοβιομηχανία, και αν και αυτή γίνει δεκτή, τότε η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί. Εν αναμονή των εξελίξεων και τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, η ΣΕΚΑΠ θα μπορεί μετά τη σημερινή απόφαση να διακινεί ομαλά τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Κομοτηνής κρίνεται η συνέχιση της λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ.

Το δικαστήριο θα αποφανθεί για το προ ημερών αίτημα αναστολής της εταιρείας (προσωρινά μέτρα) κατά της απόφασης επικύρωσης του προστίμου ύψους 38,2 εκατ. ευρώ.

Αν το δικαστήριο αποδεχτεί το αίτημα τότε η εταιρεία παίρνει παράταση ζωής μέχρι να εκδικασθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της για το πρόστιμο.
Αν απορριφθεί η αίτηση αναστολής θα επέλθει «ξαφνικός θάνατος» αφού το τελωνείο Ξάνθης θα πάψει να δέχεται τις εγγυητικές της και θα ζητήσει την άμεση καταβολή του προστίμου.

Να βρεθεί άμεσα λύση για τη ΣΕΚΑΠ – Ο Σαββίδης και οι παπατζήδες των κομμάτων

ΣΕΚΑΠ: Οι δηλώσεις της εκπροσώπου της ΝΔ Μ.Σπυράκη

ΣΕΚΑΠ: Δρομολογείται η πτώχευση – Κρίσιμη η Παρασκευή – Επιβάλλεται να σωθεί η βιομηχανία

Keywords
Τυχαία Θέματα