Σκουρλέτης: Έπρεπε να είχαμε τελειώσει με τον Καμμένο νωρίτερα

Από τον Αύγουστο του ’18 θα έπρεπε να είχε σπάσει η συμφωνία με τον Καμμένο, ομολόγησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατανάλωσε μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο στο να εξηγεί εάν ο Καμμένος θα ρίξει ή όχι την Κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha,

ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε σχετικώς:

“Από τον Αύγουστο του ’18 θα έπρεπε να είχε σπάσει η συμφωνία με τον Καμμένο. Ήταν μία χρυσή περίοδος όπου είχαμε να επιδείξουμε συγκεκριμένο έργο που αφορούσε την οικονομία. Το “Σκεπάσαμε”, αναλώσαμε πολιτικό κεφάλαιο με το να εξηγούμε κάθε βδομάδα και να ερμηνεύουμε τις δηλώσεις του Καμμένου, αν θα ρίξει ή όχι την κυβέρνηση. Εκεί θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα”.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα ζήτησε “εξωστρεφή απολογιστική διαδικασία” για τα αίτια της ήττας, σημειώνοντας:

“Όταν χάνεις σημαίνει ότι ο κόσμος κατάλαβε ότι κάτι δεν κάνεις καλά. Επομένως, πρέπει να υπάρξει μια εξωστρεφής απολογιστική διαδικασία. Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να κλειστούμε στους τέσσερις τοίχους κάποιων γραφείων και να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά, παράλληλα με την παρουσία μας από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, αλλά και με την παρουσία μας μέσα στην ίδια την κοινωνία, να αναζητήσουμε τις δικές μας αστοχίες, που ήταν τα δικά μας τα λάθη και δεν μπορέσαμε να  ξανακερδίσουμε την κυβέρνηση”. […] “Υπάρχει εξαρχής μια αντίφαση. Το να υλοποιείς μια πολιτική η οποία επιβλήθηκε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, καταστάσεις και  συσχετισμούς. Και σωστά κάναμε αυτόν τον επώδυνο συμβιβασμό. Επώδυνο, όμως. Έχουμε συνειδητοποιήσει αυτή την αντίφαση. Να εφαρμόζεις μια πολιτική η οποία δεν είναι η δική σου πολιτική. Άρα, εκ των πραγμάτων θα είχε το κόστος της. Αλλά αυτή η επιλογή  ήταν μονόδρομος”. […] “Στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται ότι έκλεισε ο κύκλος των μνημονίων – και βγαίνει σήμερα και κοκορεύεται ο κ. Μητσοτάκης και μιλάει για αναπτυξιακή πολιτική – σταθεροποιώντας την οικονομία και βαδίζοντας, εδώ και ενάμιση – δύο χρόνια και παραπάνω, στους δρόμους της ανάπτυξης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα