ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Δείτε τα αποτελέσματα – Μεγάλη νίκη της Καλλονής μέσα στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη

ΑΡΗΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ 0-1

Την έκπληξη που δεν κατόρθωσε να πετύχει στην πρεμιέρα εναντίον του Ολυμπιακού δημιούργησε σήμερα η Καλλονή, επικρατώντας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Άρη 2-0 με γκολ των Αναστασιάδη στο 12ο και Γκαρσία στο 90ο λεπτό, καταγράφοντας έτσι την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη Σούπερ Λίγκα και αφήνοντας τους «κίτρινους» χωρίς βαθμό.

Στο 12ο λεπτό η Καλλονή έγραψε ιστορία, σημειώνοντας
το παρθενικό τέρμα της στην ανώτατη Εθνική κατηγορία. Το πέτυχε με κεφαλιά ο Αναστασιάδης ύστερα από εκτέλεση φάουλ και τραγική έξοδο του Διούδη και έμελλε να δώσει το πρώτο τρίποντο της ομάδας του στα «σαλόνια».Με σωστή τακτική, όπως άλλωστε είχε δείξει από τον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους», η ομάδα της Λέσβου κρατούσε μακριά από την εστία του Σιδεράκη τους κινδύνους και δεν ανησύχησε παρά μόνο στο 29΄, όταν ο Τάτος μπερδεύτηκε με τον Πουλίδο στην κεφαλιά που επιχείρησαν και στο 39΄, όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων εξουδετέρωσε το τετ α τετ του Μανιά.Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν για να φτάσουν στην ισοφάριση και στο 57΄ ο Πίντο πρόλαβε την τελευταία στιγμή, πριν ο Μανιάς κάνει την προβολή. Στο 67΄ η Καλλονή έφτασε μια ανάσα από το γκολ αλλά ο Καζάκης από πλεονεκτικότατη θέση δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την υπέροχη μπαλιά του Λεοζίνιο.Στο υπόλοιπο διάστημα οι «νησιώτες» όχι μόνο δεν κινδύνεψαν αλλά στο τελευταίο λεπτό του αγώνα διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Γκαρσία, που σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-0

Την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα κατέγραψε η Ξάνθη, επικρατώντας του Πανθρακικού με 1-0 στο θρακιώτικο ντέρμπι, χάρις στο γκολ που σημείωσε ο Εστέμπαν Σολάρι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και μόλις στο 3ο λεπτό κατέγραψαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο ματς, με την κεφαλιά του Σολάρι να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουτσόπουλου.

Στο 15΄ ένα δυνατό σουτ του Ιγκόρ πέρασε άουτ για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 30΄ ο Μπέρτος ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση (κόρνερ) τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού.

Η ομάδα της Κομοτηνής ανέβασε την απόδοσή της προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και απείλησε σε δύο περιπτώσεις, αρχικά με μια κεφαλιά του Μακροδημήτρη στο 34΄ και στη συνέχεια με το ωραίο σουτ του Μπαϊκαρά στο 44΄, που έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσέμα.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, κι ενώ ο Έμποου στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στα πλευρά από σύγκρουση με τον Μάνταλο, οι παίκτες του Καραγεωργίου έφτασαν στο 1-0, με τον Σολάρι να σκοράρει σε σχεδόν άδεια εστία από το γύρισμα του Μαρίν.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο για να «χτυπήσουν», απέναντι στον Πανθρακικό που είχε την κατοχή και κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά αδυνατούσε να μπει στην αντίπαλη περιοχή, με την καλά οργανωμένη Ξάνθη να παίρνει τελικά μια άνετη νίκη.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1

Ισόπαλοι 1-1 αναδείθηκαν Πλατανιάς και Αστέρας Τρίπολης στα Χανιά, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Ναζλίδη στο 3ο λεπτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Μπαράλες στο 47΄.

Ο αγώνας πήρε άσχημη τροπή για τους Αρκάδες μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Λισγάρας όχι μόνο έκανε ανόητο πέναλτι στον Γιακουμάκη, που μετέτρεψε σε γκολ ο Ναζλίδης ένα λεπτό αργότερα, αλλά δέχθηκε την πρώτη κίτρινη, καταδικάζοντας οριστικά την ομάδα του επτά λεπτά αργότερα με τη δεύτερη κάρτα, πάλι για φάουλ στον Γιακουμάκη!

Ο Τσιώλης αναγκάστηκε να φέρει τον Πιπίνη δεύτερο στόπερ και τον Κοντοέ αριστερό μπακ, αφήνοντας τον Ουσέρο μόνο στο κέντρο, καθώς η αναπάντεχη αυτή εξέλιξη κατέστρεψε το σχεδιασμό του. Μοιραία, η ομάδα της Πελοποννήσου άρχισε να υστερεί στη δημιουργία και οι γηπεδούχοι πέρασαν έναν άνετο πρώτο 45λεπτο.

Αν και οι οιωνοί δεν ήταν με το μέρος του, εν τούτοις ο Αστέρας επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά πόσο σκληροτράχηλη ομάδα είναι, φτάνοντας στην ισοφάριση δύο λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου: ο Ναβάρο σέντραρε από δεξιά και ο Μπαράλες με καρφωτή κεφαλιά έφερε το παιχνίδι «στα ίσα».

Στη συνέχεια ο Πλατανιάς ανέβασε την απόδοσή του, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 56΄ με τον Γουνδουλάκη (πλασέ άουτ) και στο 75΄ με τον Τόρες να στοχεί μόνος μπροστά από τον Ερνάντεζ, αλλά πέραν τούτου ουδέν.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-0

Την πρώτη νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής χρειάστηκε μόνο ένα ημίχρονο για να νικήσει στους «Ζωσιμάδες» τον Απόλλωνα Σμύρνης 2-0, με γκολ των Τσάβες στο 23ο και Ιλιτς στο 43ο λεπτό.

Με τον Κρίστιαν Τσάβες να πραγματοποιεί και πάλι φανταστική εμφάνιση και να καθοδηγεί μαεστρικά τους γηπεδούχους, τα πράγματα έγιναν απλά για τον ΠΑΣ από το πρώτο κιόλιας μέρος.

Ο 26χρονος Αργεντινός μέσος έκανε σαφείς τις προθέσεις του μόλις στο 4΄, όταν πέρασε έξοχη πάσα στον Τσουκαλά το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο Τζόρβας. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με μια καλή κεφαλιά (άουτ) του Πετρόπουλου στο 10΄, ενώ στο 12΄ ήταν και πάλι ο Τζόρβας που αρνήθηκε το γκολ, στον Κοροβέση αυτή τη φορά.

Στο 23ο λεπτό όμως ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας δεν κατόρθωσε να αποσοβήσει το «μιοραίο» για την εστία του, καθώς με άλλο ένα έξοχο γκολ, ο Τσάβες έγραψε το 1-0. Στο 34΄ ο Βελλίδης επενέβη σωτήρια στο σουτ του Μίνγκα, στο 36΄ ο Τζόρβας έπραξε το ίδιο στην προσπάθεια του Ίλιτς, με τον Σέρβο επιθετικό να παίρνει όμως τη ρεβάνς κάνοντας το 2-0 στο 43΄, από εκπληκτική ασίστ του «σεληνιασμένου» Τσάβες.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι διορθωτικές κινήσεις του Βοσνιάδη δεν απέδωσαν, καθώς οι παίκτες του Παντελίδη, διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, απειλώντας άμεσα με τους Τσάβες (52΄) και Ιλιτς (63΄), αλλά τα σουτ των δύο σκόρερ έστειλαν την μπάλα ελάχιστα έξω από το τέρμα του Τζόρβα, που στο 83΄ και το 91΄ χρειάστηκε να επέμβει στα εκτός περιοχής σουτ του Βίλα.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα