Στο οξυγόνο ο Μπόρις Τζονσον – Τι λένε τα βρετανικά μέσα για την υγεία του

15:35 6/4/2020 - Πηγή: BankWars

Από το βράδυ της Κυριακής ο Μπόρις Τζόνσον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο St Thomas και σύμφωνα με τη Daily Mail του έχει χορηγηθεί ήδη οξυγόνο.

Την ίδια ώρα, άλλα βρετανικά μέσα αναφέρουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός θα υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις χωρίς να αναφέρονται σε τι είδους εξετάσεις.  Ο επικεφαλής του εργαστηρίου κυτταρικής βιολογίας στο Ινστιτούτο Francis Crick του Λονδίνου, ο Ρούπερτ Μπέιλ, αναφέρει ότι πιθανώς οι γιατροί θα εξετάσουν στοιχεία όπως ο κορεσμός οξυγόνου, αλλά και η ανταπόκριση του ανοσοποιητικού

συστήματος στον ιό, μέσα από εξετάσεις αίματος, καθώς επίσης η λειτουργία της καρδιάς, του ήπατος και των νεφρών. Ενδεχομένως, είπε, να υποβληθεί και σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις των πνευμόνων για μία πιο ακριβή εικόνα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του University College London (UCL) Ντέρεκ Χιλ, πολλοί ασθενείς του κορονοϊού που έχουν δυσκολία αναπνοής υποβάλλονται σε απεικόνιση των πνευμόνων με υπερήχους, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο σοβαρά έχουν προσβληθεί οι πνεύμονες, επισημαίνοντας ότι κάποιοι από αυτούς παίρνουν εξιτήριο και κάποιοι επιδεινώνονται και χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη. «Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός χρειάζεται τέτοια υποστήριξη» είπε και διευκρίνισε ότι υπάρχουν διάφορα στάδια αναπνευστικής υποβοήθησης.

Η εφημερίδα Times γράφει ότι ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St Tomas, κοντά στην Ντάουνινγκ Στριτ, όπου του χορηγήθηκε οξυγόνο, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο, και προσθέτει ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι δεν επρόκειτο για μία επείγουσα εισαγωγή, αντίθετα, ο γιατρός του συνέστησε περαιτέρω εξετάσεις σε νοσοκομείο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εδώ και 10 ημέρες νοσεί με κορονοϊό και τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν. Ο υψηλός πυρετός και ο βήχας παρέμεναν και έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η είδηση έγινε γνωστή στη Βρετανία λίγο μετά το τέλος του διαγγέλματος τη Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ποιος θα τον αντικαταστήσει;

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει σε κάθε τόνο ότι η εισαγωγή του πρωθυπουργού της Βρετανίας στο νοσοκομείο ήταν προληπτική και πως μπορεί να συνεχίσει τα ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, ωστόσο, τα σενάρια για την διαδοχή του έχουν ήδη ξεκινήσει στον βρετανικό τύπο.

Σε περίπτωση λοιπόν, που ο Μπόρις Τζόνσον δεν μπορεί να επιτελέσει τα καθήκοντα του ο άμεσος αντικαταστάτης του είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ραάμπ. Άλλωστε ο κ. Ραάμπ θα προεδρεύσει και της αυριανής συνεδρίασης υπουργών και ειδικών για τη διαχείριση της πανδημίας και αναλόγως της κατάστασης του Τζόνσον θα αποφασιστεί αν ο υπουργός Εξωτερικών θα χρειαστεί να αναλάβει και άλλα καθήκοντα.

Ο Τζόνσον παραμένει με πυρετό κορονοιού στο νοσοκομείο

Keywords
Τυχαία Θέματα