Στο στόχαστρο της Οικονομικής Εισαγγελίας γνωστός τραγουδιστής για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα παράνομου χρήματος

17:05 4/7/2024 - Πηγή: BankWars

Έρευνα για μεγάλη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος διενεργεί ο οικονομικός εισαγγελέας κατά γνωστού τραγουδιστή.

Αφορμή για την έρευνα της Εισαγγελίας, που έχει αρχίσει εδώ και περίπου έναν μήνα, αποτέλεσε πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα, στο οποίο καταγράφονται συγκεκριμένα στοιχεία για τον καλλιτέχνη και ειδικότερα για εταιρεία που έχει συστήσει με αντικείμενο άσχετο με την επαγγελματική δραστηριότητά του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Αρχή έχει

προχωρήσει σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή έπειτα από πολύμηνη έρευνα από την οποία προκύπτουν υπόνοιες για φοροδιαφυγή και αντίστοιχα ξέπλυμα παράνομου χρήματος ποσού που αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Έτσι οι δεσμεύσεις στις οποίες προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή αφορά ακίνητα, κινητά, λογαριασμούς προσωπικούς του καλλιτέχνη και της επίμαχης εταιρείας, σκάφη και θυρίδες που, εφόσον εντοπιστούν, θα δεσμευτούν μέχρι του ποσού του 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πόρισμα της Αρχής, το οποίο πλέον αποτελεί το πρώτο υλικό της έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων, φαίνεται να γίνεται εκτενής αναφορά στις φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει την τελευταία πενταετία ο τραγουδιστής, στις οποίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ. Μάλιστα, αυτό το ποσό φαίνεται ότι ήταν η αιτία που μπήκε εξαρχής στο στόχαστρο της Αρχής ο καλλιτέχνης, καθώς θεωρήθηκε ιδιαίτερα χαμηλό για τα δεδομένα του εξαιτίας της τεράστιας δημοφιλίας του και των εμφανίσεών του σε μέρη και εκδηλώσεις ευρέως γνωστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας δεν θα περιοριστεί μόνο στον τραγουδιστή, αλλά στο στόχαστρο των εισαγγελέων θα τεθούν και άλλα πρόσωπα, συνεργάτες του τραγουδιστή.

Keywords
Αναζητήσεις
sto-stochastro-tis-oikonomikis-eisangelias-gnostos-tragoudistis-gia-forodiafygi-kai-xeplyma-paranomou-chrimatos.htm
Τυχαία Θέματα