Στον ΕΟΠΥΥ οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ – Καταργείται το ΤΥΠΑΤΕ

Στον ΕΟΠΥΥ μεταφέρονται οι περίπου 7.000 συνταξιούχοι της Αγροτικής Τράπεζας και τα έμμεσα μέλη που ασφαλίζοντας στο ΤΥΠΑΤΕ. Τροπολογία που κατέθεσαν οι υπουργοί Εργασίας και Υγείας κ.κ. Βρούτσης και Λυκουρέντζος, οδηγεί σε κατάργηση του Ταμείου και των παροχών του προς τους ασφαλισμένους.

Από τον Δεκέμβριο και μετά, οι συνολικά, σχεδόν

25.000 ασφαλισμένοι του ΤΥΠΑΤΕ (συνταξιούχοι και έμμεσα μέλη) δεν καλύπτονταν ιατροφαρμακευτικά από το ταμείο υγείας τους, που ήταν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και βρέθηκε στον αέρα μετά την απορρόφηση της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς. Η κάλυψη, βάσει της τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας και του συναρμόδιου υπουργείου Υγείας θα ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου.

Οι συνταξιούχοι θα καταβάλλουν εισφορές προς τον ΕΟΠΥΥ, ενώ οι παροχές που θα έχουν θα είναι αντίστοιχες με αυτές των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ.

Οι εργαζόμενοι που αντιδρούν την απόφαση, τονίζουν την ανάγκη να διασωθεί ένας υγιής, αυτοδιαχειριζόμενος και αποκλειστικά αυτοχρηματοδοτούμενος φορέας παροχών Υγείας και Πρόνοιας, πρότυπο λειτουργίας στο τοπίο της συνεχούς εξαθλίωσης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα