Συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση Κ.Κατσίφα – Τι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής για τους πυροβολισμούς

UPD

Στον Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, τον Ελληνα ιατροδικαστή, επετράπη να δει τη σορό του Κατσίφα μόλις για 5 λεπτά. Ουσιαστικά τον άφησαν να ρίξει απλά μια ματιά και όχι να εξετάσει τη σορό.

Από τη μακροσκοπική εξέταση ο κ. Βουγιουκλάκης διαπίστωσε ότι οι πληγές από τις σφαίρες είχαν συρραφεί και ότι η σορός είχε πλυθεί κάτι που σημαίνει ότι είχε εξαφανιστεί και το οποιοδήποτε στοιχείο.

Ωστόσο, διαπίστωσε ότι οι σφαίρες που έχει δεχθεί ο Κατσίφας δεν είναι εξ΄επαφής αλλά από απόσταση 25 μέτρων.

Αυτό,

ανατρέπει το σενάριο που διέρρεαν κάποιες πλευρές πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας τραυματίστηκε αρχικά και στη συνέχεια δέχθηκε χαριστική βολή από κοντινή απόσταση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα ο οποίος έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά το μεσημέρι της Κυριακής στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, ενημέρωσε τα ΜΜΕ για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία κράτησε 5 λεπτά.

«Ναι, μας επετράπη για ένα πεντάλεπτο, να κάνουμε μία επιστασία επί της σορού. Τον πρώτο λόγο φυσικά τον είχε ο κ. Βουγιουκλάκης. Είδαμε δύο διαμπερή τραύματα στην περιοχή της καρδιάς και κανένα άλλο πλήγμα που να είναι αξιόλογο», δήλωσε αρχικά ο κ. Γιοβανόπουλος και συνέχισε:

«Με τις κουβέντες που κάναμε αντιληφθήκαμε ότι σίγουρα δεν υπήρχε εξ’ επαφής πυροβολισμός ωστόσο τα τραύματα που φέρει στην πλάτη και στο στήθος η σορός έχουν ήδη συρραφεί οπότε δεν υπάρχει και κατά την άποψή μας, κανένα νόημα περεταίρω έρευνας γιατί όποια στοιχεία και να υπήρχαν δεν υπάρχουν πια γιατί έχουν συρραφεί. Έχει πλυθεί το πτώμα».

«Αν μη τι άλλο, αιφνιδίως μας επετράπη να δούμε το πτώμα για 5 λεπτά. Ο ιατροδικαστής δεν έκανε την δουλειά του όπως έπρεπε», πρόσθεσε.

Νωρίτερα

Θρίλερ είναι σε εξέλιξη με την σορό του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα. Μετά την αποδοχή από τις αλβανικές αρχές να εξεταστεί η σορός και από Έλληνα πραγματογνώμονα, μεταφέρεται η το σώμα του άτυχου άνδρα από το Αργυρόκαστρο στα Τίρανα.

Νωρίτερα, έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με στόχο να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία.

Μάλιστα, η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στην Αθήνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.

Η δικογραφία περιλαμβάνει δημοσιεύματα αλλά και καταθέσεις συγγενών του 35χρονου ομογενούς που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς. Μάλιστα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων φέρεται να προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα