Συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη με πολλά νοήματα και αντιδράσεις

Η συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη σε μια στιγμή που ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να εκπέμπει ξανά σε διαφορετικό μήκος κύμματος απο την κυβέρνηση, σε οτι αφορα τους δύο στρατιωτικούς, εκλαμβάνεται απο πολλούς ως μια προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να βρει συμμάχους στ χώρο του Κέντρου.

Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον έχουν ήδη καταγράψει τρία «φάουλ» του υπουργού Εθνικής Άμυνας, o οποίος επέλεξε να διαφοροποιηθεί δημόσια

από τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Καμμένος μίλησε δύο φορές -από τη Ρουμανία και την Πάφο- για το γεγονός ότι «έχουμε δύο Έλληνες ομήρους», ενώ στη Liberation έκανε λόγο περί θανατηφόρου ατυχήματος με την Τουρκία.

Σε αυτό το κλίμα της «σιωπηλής σύγκρουσης» στο εσωτερικό της κυβέρνησης, η συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη ήρθε να φουντώσει τα σενάρια για προσπάθεια του Μαξίμου να βρει νέους συμμάχους στην κεντροαριστερά. Και μπορεί ο Σταύρος Θεοδωράκης να ξεκαθαρίζει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ωστόσο «οι ψύλλοι» μπήκαν για τα καλά στα αυτιά των ΑΝΕΛ, οι οποίοι με δήλωση της Μανταλένας Παπαδοπούλου κάλεσαν τον πρόεδρο του Ποταμιού να μην εκμεταλλεύεται τα ευαίσθητα εθνικά θέματα για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών και ιδιοτελών σκοπιμοτήτων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, περνά στις 16.30 το κατώφλι του Μαξίμου, με αφορμή την πρόταση για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, την οποία και θα παρουσιάσει στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται ανοιχτός σε μία πιθανή τεχνική επεξεργασία, για να διαπιστωθεί αν πράγματι μπορεί να προχωρήσει.

Το Ποτάμι προτείνει το Συμβούλιο να συσταθεί όπως τα αντίστοιχα σύγχρονων χωρών να συγκαλείται δηλαδή από τον πρωθυπουργό και να μετέχουν σε αυτό οι πολιτικοί αρχηγοί, οι πρώην πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο διοικητής της ΕΥΠ και κατά περίπτωση αξιωματούχοι της κυβέρνησης και επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ετσι και αλλιώς το Ποτάμι έχει δείξει συνέναιση ως προς τις κινήσεις της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, με τελευταίο παράδειγμα το Μακεδονικό, για το οποίο έχει ταχθεί υπέρ μιας συμβιβαστικής λύσης.

Η κυβέρνηση, συνεπώς, από την άλλη, δεν αποκλείεται να βλέπει στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έναν πιθανό σύμμαχο, σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ δεν υπερψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Οπως είναι φυσικό αυτές οι κινήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη προκαλούν μουρμούρα στο Κίνημα Αλλαγής, με την Φώφη Γεννηματά να σπεύδει την Παρασκευή να τον καρφώνει, μέσω Twitter.

Γεννηματά σε Θεοδωράκη: Δεν θα παίξουμε τα επικοινωνιακά παιχνίδια Τσίπρα

Επιμένει στην «ομηρία» ο Καμμένος και προαναγγέλει συμφωνία ΕλλάδαςExxon Mobil

Ο Καμμένος το βιολί του: “Είμαστε πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία”

Keywords
Τυχαία Θέματα