ΣΥΡΙΖΑ – ΚΕ: Δραγασάκης: Συμμαχία για να αποτραπεί νέο μνημόνιο – Σύγκρουση βλέπει η Αριστερή πλατφόρμα

Ζωηρεύει η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αριστερή πλατφόρμα μιλάει για την ανάγκη προετοιμασίας του λαού για τη μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προσπάθησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει

να λειτουργεί με όρους ενιαίου κόμματος μέσα από συλλογικές διαδικασίες και με υπευθυνότητα των μελών του.

Παράλληλα, τόνισε αναφορικά με τη διαπραγμάτευση ότι «απαιτείται συγκρότηση μιας μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας για να αποτρέψουμε την απειλή ενός νέου μνημονίου», ενώ νωρίτερα σημείωσε πως «μας οδηγούσαν σε εκβιασμό. Ή υπογράφετε νέο μνημόνιο η χρεοκοπείτε».

Εξήγησε ότι η μεταβατική συμφωνία είναι προωθητικός συμβιβασμός. «Κερδίσαμε χρόνο, δεν απεμπολούμε τους στρατηγικούς στόχους μας» διευκρίνισε και επεσήμανε ότι «πρέπει να οργανώσουμε τη θωράκιση της χώρας για να μην υποκύπτουμε εύκολα σε εκβιασμούς» και «να οργανώσουμε τη διαπραγμάτευση γιατί τα μεγάλα θέματα όπως η ρύθμιση του χρέους και το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας είναι μπροστά».

Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε πως «η μεγάλη διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας, το στοίχημα είναι να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά, και με δικαιοσύνη”.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ…

Τροπολογία που θα αφορά στη συμφωνία που συνήφθη με τους εταίρους, και το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση από εδώ και πέρα, αναμένεται να καταθέσει την Κυριακή η Αριστερή Πλατφόρμα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιθετική άσκησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και στέλεχος της Αριστερής Πτέρυγας Αλέκος Καλύβης, ο οποίος είπε πως η συμφωνία είναι ετεροβαρής και θα πρέπει να αντικρούσουμε τα αρνητικά σημεία στην πράξη. “Με την εφαρμογή του προγράμματος να προετοιμάσουμε τον λαό για τη μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου”.

Ακόμα πιο προωθημένη ήταν η κομμουνιστική τάση που με εκφραστές τους Ρινάλντι και Θεωνά ζήτησε την άμεση απεμπλοκή από τη συμφωνία.
Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται επιστολή κατά της συμφωνίας από 6 μέλη της Κεντρικής επιτροπής.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ…

Παναγιώτης Λαφαζάνης:
«Είναι θετικό οτι η βουλη δεν θα κυρώσει στη Βουλη τη χρονική επέκταση μίας δανειακής σύμβασης, που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και εχει νεοαποικιακά χαρακτηριστικά. Η συμφωνία με τη λίστα των κατευθύνσεων που συνομολογήθηκε από την κυβέρνηση με τους θεσμούς, εμπεριέχει κρίσιμες ασάφειες, ενώ παρουσιάζει και προβληματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη συμφωνια αυτή χρειάζεται το επόμενο διάστημα να κινηθεί με κεντρικό στοχο να εφαρμόσει με συνέπεια τις προγραμματικές του δεσμεύσεις και τις προγραμματικές δηλώσεις. Αυτή είναι η πρόκληση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι και απο την οποια θα κριθούμε».

Νίκος Παππάς:
«Η αποδοχή στην τακτική της κυβερνησης ειναι σχεδόν πάνδημη. Οι κριτικές καλοδεχούμενες, αλλά δυστυχώς αναντίστοιχες με το λαϊκό αίσθημα».

Γιάννης Μηλιός:
«Αυτο που είναι έξω απο την κουλτούρα μας ειναι η ανθρωποφαγία, οι επιδόσεις στα παραπολιτικά σχόλια, οι δήθεν διαρροές, οι κινήσεις εντυπωσιασμού κενές περιεχομένου. Ολα αυτά που η ιστορία έχει αποδείξει ότι έχουν κοντά ποδάρια».

Αντώνης Νταβανελος:
«Τον Ιούνιο θα πρεπει να έχουμε τη δημοσια εντολή να επιτύχουμε την ανατροπή αυτού που αναγκάστηκα με να αποδεχθούμε προχθές. Αλλιώς η προοπτική είναι η ανατροπή της κυβέρνησης».

Αριστείδης Μπαλτάς.
«Δώστε μια ευκαιρια στην κυβέρνηση. Θα γράψει η ιστορία οτι ο πράγματος κόσμος που δεν έδωσε μια ευκαιρια στην κυβερνηση ειναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Παραχωρούμε έδαφος για να κερδίσουμε χρόνο. Οι νίκες συνοδευονται πάντα με συμβιβασμούς».

Νίκος Χουντής:
«Να συγκροτήσουμε επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους και να κάνουμε μια συγκροτημένη πολιτικη διεκδίκησης γι αυτο. Δεν ειναι ωρα για να καταμερισουμε ευθύνες ή να δουμε ποιος δικαιώνεται και ποιος οχι. Το μεγάλο πρόβλημα, η κρίσιμη διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα