ΣΥΡΙΖΑ-Ηλιόπουλος: Εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης σε πανδημία και εργασιακά

Επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας και τον αριθμό των απωλειών, κάνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στο facebook.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σήμερα ξεπεράσαμε τις 10.000 απώλειες. Από τον Νοέμβρη μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει 9.381 συνανθρώπους μας. Όλο αυτό το διάστημα που η κυβέρνηση αντί να προετοιμαστεί και να ενισχύει το σύστημα υγείας, έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό της και πούλαγε succes story. Η κυβέρνηση συνειδητά σπατάλησε τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία στο πρώτο κύμα.
Τα τραγικά αποτελέσματα αυτών των εγκληματικών επιλογών ζούμε σήμερα».

Νωρίτερα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM», ανέφερε κάλεσε σε συμμετοχή «6 Μαΐου, στη μεγάλη απεργία», όπως σημείωσε.

«Ζωή-λάστιχο και εργασία χωρίς δικαιώματα φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά», δήλωσε.

«Το νομοσχέδιο αυτό καταργεί το 8ωρο, φέρνει απλήρωτες υπερωρίες –κάτι που σημαίνει μείωση μισθού- όταν δίνει για παράδειγμα τη δυνατότητα, ένας εργαζόμενος να δουλεύει επί 6 μήνες δεκάωρα και να μην πληρώνεται ούτε μία ώρα υπερωρία», ανέφερε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι «ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε η ΝΔ όταν ήρθε στην κυβέρνηση ήταν να μειώσει τα πρόστιμα της επιθεώρησης εργασίας». «Τον Μάιο το 2017, μεγάλη συστημική τράπεζα κατέβαλε πρόστιμο ύψους 1,6 εκ. ευρώ για απλήρωτες υπερωρίες εργαζομένων. Με το σημερινό πλαίσιο που διαμόρφωσε η κυβέρνηση, το ίδιο πρόστιμο θα ήταν μόλις 109.000 ευρώ», εξήγησε.

«Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία όχι μόνο καταργεί το 8ωρο και καθιερώνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αλλά ταυτόχρονα διαλύει και οποιοδήποτε πλαίσιο ελέγχου της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Η ΝΔ στηρίζει την εργοδοτική παραβατικότητα και νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «το μήνυμά της στους εργοδότες είναι ξεκάθαρο: συμφέρει πιο πολύ να πληρώσεις πρόστιμο, παρά να πληρώσεις υπερωρίες».

«Η ΝΔ προωθεί ένα μοντέλο ανάπτυξης βγαλμένο από τις πιο μαύρες μέρες της ελληνικής χρεοκοπίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «ο πρώτος σταθμός της μάχης που θα δοθεί το επόμενο διάστημα θα είναι στις 6 Μαΐου, στη μεγάλη απεργία». «Ζητούμενο είναι η ΝΔ να πάρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρέπει να προχωρήσει σε αυτήν την πολιτική», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα