Συζήτηση Μητσοτάκη με τον φιλόσοφο Π. Μπρικνέρ: Τι προκάλεσε την ήττα των δημοκρατικών, «όχι» στην αμερικανική woke ατζέντα

Μια διαφορετική συζήτηση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο φιλόσοφο Πασκάλ Μπρικνέρ, κατά την οποία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα διδάγματα των αμερικανικών εκλογών που οδήγησαν στη συντριπτική ήττα των δημοκρατικών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα σε τρεις βασικούς παράγοντες που αποτελούν «διδάγματα» για τη Νέα Δημοκρατίας, υποδεικνύοντας ότι η κυβέρνησή του ανέλυσε διεξοδικά τα λάθη που έγιναν από τους Δημοκρατικούς ώστε να τα αποφύγει.

«Το λάθος-δολοφόνος των Δημοκρατικών είχε ξεκάθαρα

να κάνει με την οικονομία» σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη. Την ώρα που το Μαξίμου επικαλείται δεδομένα για τη θετική πορεία της οικονομίας, ο πρωθυπουργός έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι αυτά δεν έχουν καμία σημασία αν ο πολίτης «δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα». «Κοιτάζεις τα στοιχεία του ΑΕΠ, αλλά δεν τα λένε όλα, αν νιώθεις ότι δυσκολεύεσαι να τα βγάλεις πέρα, είτε πρόκειται για τα στεγαστικά δάνεια είτε για την αποπληρωμή των πιστωτικών σου καρτών, είτε ακόμη και για να μπορέσεις να βγάλεις τον μήνα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι Δημοκρατικοί δεν αντιμετώπισαν αυτό το ζήτημα κατά μέτωπο και κρύβονταν πίσω από τους μεγάλους οικονομικούς δείκτες, χωρίς να κατανοούν επί της ουσίας τι σήμαιναν σε μικροεπίπεδο.

«Δεν θέλω woke κουλτούρα στην Ελλάδα»

Ακόμη ο Έλληνας πρωθυπουργός πήρε σαφή θέση κατά της λεγόμενης woke κουλτούρας της Αμερικής: «Δεν πρέπει να συγχέουμε την προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αποτελεί πυλώνα του φιλελευθερισμού, με την κατεύθυνση που έχει πάρει αυτό που ορίζουμε ως woke κουλτούρα στις ΗΠΑ… Η woke κουλτούρα έχει μετατραπεί σε τυραννία των μειοψηφιών, ένας διάλογος που έχει γίνει τόσο διχαστικός ώστε να έχει πάψει να συνιστά διάλογο».

Για να γίνει σαφές για τα ελληνικά δεδομένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η woke κουλτούρα για τον ίδιο δεν έχει καμία σχέση με τον παραδοσιακό φιλελευθερισμό. Κατά τον ίδιο, στην ουσία είναι ο ορισμός του ανελευθερισμού («illiberalism»), όπου μία μειοψηφία προσπαθεί να επιβληθεί στην πλειοψηφία».

Μεταναστευτικό

Για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα όσον αφορά το Μεταναστευτικό, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι υποχρέωσή του να προστατεύσει τα ελληνικά σύνορα και τονίζοντας: «Δεν έχω να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν…  Η υποχρέωσή μου ως πρωθυπουργού της Ελλάδας είναι να προστατεύσω τα ελληνικά σύνορα, τα οποία τυχαίνει να είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, και να κάνω ό,τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι δεν θα έχουμε παράτυπες εισόδους στην Ελλάδα. Αυτό ακριβώς κάνω. Δεν απολογούμαι γι’ αυτό. Δεν έχω απολογηθεί από την αρχή, είτε πρόκειται για τα θαλάσσια σύνορα είτε για τα χερσαία σύνορα».

Ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει ότι την ίδια ώρα είναι αλήθεια πως η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη δημογραφική πρόκληση και πως μία απάντηση σε αυτό είναι ότι πρέπει να γίνουν διμερείς συμφωνίες με χώρες για μακροπρόθεσμη προοπτική εργασίας στην Ελλάδα, αλλά με τρόπο οργανωμένο και ελεγχόμενο.

Keywords
Αναζητήσεις
syzitisi-mitsotaki-me-ton-filosofo-p-brikner-ti-prokalese-tin-itta-ton-dimokratikon-ochi-stin-amerikaniki-woke-atzenta.htm
Τυχαία Θέματα