Τα ρομπότ μπαίνουν κυριολεκτικά στη ζωή μας σε μια προσπάθεια να ευεργετούν την υγεία μας

16:30 2/5/2023 - Πηγή: BankWars

Επανάσταση στη Χειρουργική!

Πρόκειται για ένα εύκαμπτο ρομποτικό βραχίονα που εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα και θα επιδιορθώνει επιτόπου ζημιές που υπάρχουν σε κάποια όργανα που είναι δύσκολα προσβάσιμα με άλλο τρόπο επιτρέποντας έτσι την αποφυγή μιας χειρουργικής επέμβασης.

Γράφει η Δρ. Τζούλια Μισιτζή 

Αυστραλοί ερευνητές ανέπτυξαν αυτό το νέο ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να εκτυπώνει ζωντανά κύτταρα μέσα στο σώμα των ασθενών. Η τρισδιάστατη εκτύπωση διευκολύνει τη δημιουργία ιστών με ακρίβεια

στο μέγεθος και στο σχήμα που κάθε φορά απαιτείται, ενώ μπορεί ακόμα και να αφαιρέσει έναν δυσπρόσιτο όγκο.

 Πηγή ΕΡΤ

Στο βίντεο οι ερευνητές από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας που έκαναν αυτήν την  σπουδαία ανακάλυψη  δείχνουν σε φοιτητές του πανεπιστημίου πως λειτουργεί το νέο ρομπότ που χρησιμοποιώντας βιο-μελάνια τα οποία περιέχουν ζωντανά κύτταρα μέσα στο σώμα των ασθενών, δημιουργούν με ακρίβεια νέους ιστούς.

Οι ερευνητές πειραματίζονται με μια καρδιά αρνιού για να δείξουν τι μπορεί να κάνει στη χειρουργική αυτό το μικρό, ευέλικτο, όπως το ονομάζουν ρομπότ, το οποίο εισέρχεται στο σώμα μέσω μιας μικρής τομής. Παρότι εκκρεμούν περαιτέρω δοκιμές σε ανθρώπους, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν από 5 έως 7 χρόνια για να είναι έτοιμο για κλινική χρήση.

Πηγή: healthyvoice.gr 

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα