Τα ξένα μέσα ενημέρωσης για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Με κατεπείγοντα τηλεγραφήματά τους, διεθνή πρακτορεία και μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.
«Οι έλληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ιστορικής συμφωνίας για την νέα ονομασία της Μακεδονίας, τερματίζοντας μία διπλωματική διένεξη που δηλητηρίαζε τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες», αναφέρει στο τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).
«Περισσότεροι από 151 από τους 300 βουλευτές ενέκριναν την
Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu (Ανατολή) μετέδωσε με επείγον τηλεγράφημά του τις εξελίξεις από την Ελλάδα: «Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία για το ονοματολογικό που επιτεύχθηκε με τη Μακεδονία» ανέφερε το Anadolu.
Tο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA μετέδωσε επίσης κατεπειγόντως την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή. «Το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε την ιστορική συμφωνία για τη μετονομασία της Μακεδονίας τερματίζοντας μια διαμάχη δεκαετιών με ψήφους 153 υπέρ 146 κατά» μετέδωσε το DPA.
Το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC ανέφερε πως «οι έλληνες βουλευτές ενέκριναν με οριακή πλειοψηφία μία ιστορική συμφωνία με τη Μακεδονία, τερματίζοντας μία 27ετή διένεξη για την ονομασία της από βορρά γειτονικής τους χώρας».
Το κοινοβούλιο στην Αθήνα ενέκρινε με 153 ψήφους υπέρ έναντι 146 κατά την ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, παρά τις εκτεταμένες αντιδράσεις της κοινής γνώμης, προσθέτει το BBC.
Tο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, με τηλεγράφημα του με τίτλο «η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε της συμφωνία μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για τη νέα ονομασία της Μακεδονίας», αναφέρει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και συγκεκριμένα ότι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών ψήφισαν 153 βουλευτές , κατά 146, ενώ υπήρξε ένας βουλευτής που δήλωσε παρών.
Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο επισημαίνει στη συνέχεια ότι, «σύμφωνα με την διαδικασία, για την επικύρωση της συμφωνίας αρκούσε η απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών στην αίθουσα του κοινοβουλίου, ωστόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε θέσει ως στόχο να επικυρωθεί η συμφωνία με τουλάχιστον με 151 ψήφους στη Βουλή».
Το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, σε τηλεγράφημα του με τίτλο « Η Βουλή των Ελλήνων κύρωσε την συμφωνία για τη μετονομασία της Μακεδονίας» γράφει ότι «Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών (που υπέγραψε –σ.σ) με τα Σκόπια για την μετονομασία της Δημοκρατίας τη Μακεδονίας σε Βόρεια Μακεδονία».
Αναφερόμενο στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, επισημαίνει ότι «υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν οι 145 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και οκτώ βουλευτές από άλλα κόμματα και ανεξάρτητοι».
“Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή τη συμφωνία που επιλύει τη διαμάχη για το όνομα της Μακεδονίας”, γράφει η γερμανική FAZ ,τονίζοντας ότι “ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κυριάρχησε παρά την έντονη αντίδραση”. Η συμφωνία εγκρίθηκε με 153 ψήφους υπέρ από το κυβερνών κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και αρκετούς ανεξάρτητους βουλευτές. Εναντίον ψήφισαν 146 βουλευτές και ένας παρών.
Έτσι, επικυρώθηκε η μετονομασία του βόρειου γείτονα της Ελλάδας από πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας σε “Βόρεια Μακεδονία”. Το κοινοβούλιο των Σκοπίων έχει ήδη εγκρίνει τη συμφωνία και τις αντίστοιχες συνταγματικές τροποποιήσεις, γράφει η FAZ σημειώνοντας ότι “οι εθνικιστές και στις δύο χώρες αντιτάχθηκαν σε αυτή τη συμφωνία”.
Στην υπερψήφιση της Συμφωνίας για αλλαγή του ονόματος της “Μακεδονίας”, η οποία μελλοντικά θα ονομάζεται “Βόρεια Μακεδονία”, αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοσή της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, παρατηρώντας πως στην ψηφοφορία την Παρασκευή, υπέρ της Συμφωνίας, την οποία είχαν διαπραγματευτεί οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, ψήφισαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του Αλέξη Τσίπρα καθώς και αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές. Στην είδηση σημειώνεται πως μέχρι τελευταία υπήρχαν μεταξύ του πληθυσμού μαζικές διαμαρτυρίες εναντίον της Συμφωνίας και πως σύμφωνα με την ειδησεογραφία μέσων ενημέρωσης, μετά από μία διαδήλωση μπροστά στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης υπήρξαν από την Αστυνομία 133 προσαγωγές διαδηλωτών, οι οποίοι ήταν κυρίως ακροδεξιοί.
Όλα τα ΜΜΕ στη Σερβία μετέδωσαν άμεσα την είδηση της κύρωσης από την Βουλή των Ελλήνων της συμφωνίας των Πρεσπών. Στην ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης της Σερβίας (RTS) μεταδίδονταν μάλιστα, μισή ώρα πριν την ψηφοφορία, απευθείας η συζήτηση, από το κανάλι της Βουλής. Στο κείμενο αναφέρεται ότι «με την ψήφο 153 βουλευτών τερματίστηκε η εικοσιεπτάχρονη διένεξη Αθηνών- Σκοπίων».
Στην ιστοσελίδα τού δημοφιλούς ειδησεογραφικού σταθμού Β-92 σε δημοσίευμα με τίτλο: «Τέλος εποχής – οι Έλληνες είπαν “Ναι”» αναφέρει ότι «οι Έλληνες βουλευτές έβαλαν τέρμα σε μία διένεξη δεκαετιών κυρώνοντας την συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος της Μακεδονίας σε Βόρεια Μακεδονία».
Η απόφαση της Βουλής είναι πρώτο θέμα σε όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Σερβίας.
Washington Post: Αλλάζει το όνομα της ΠΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία
«Μία από τις πιο επώδυνες πολιτικές διαμάχες της Ευρώπης έφθασε σε επίσημο τέλος την Παρασκευή, καθώς το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία που επιτρέπει στην πΓΔΜ να αλλάξει το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία και τελικά να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συμφωνία, που εγκρίθηκε με ψηφοφορία 153-146, ήταν το τελευταίο βήμα σε μια δύσκολη επτάμηνη διαδικασία που περιλάμβανε διαδηλώσεις από την εθνικιστική αντιπολίτευση, υποτιθέμενες ρωσικές προσπάθειες παρέμβασης και αντιδράσεις για την επικύρωσή της και στις δύο χώρες.
Έχοντας την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συμφωνία προβλέπει ότι η πΓΔΜ αλλάζει το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία, ενώ η Ελλάδα σε αντάλλαγμα, εγκαταλείπει την μακρόχρονη άρνησή της για την ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρώπη» γράφει η Washington Post.
H εφημερίδα σημειώνει ότι «αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η συμφωνία έχει την ευκαιρία να μεταμορφώσει και να σταθεροποιήσει τα Βαλκάνια, μια περιοχή που οικονομικά παραμένει πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη και μια χώρα όπου η Ρωσία μάχεται με τη Δύση για επιρροή…
Το αποτέλεσμα της Παρασκευής χαιρετίστηκε ιδιαίτερα από τους φιλοευρωπαίους ως μια σπάνια νίκη για μια ήπειρο που αντιμετωπίζει την εξάπλωση του εθνικισμού και το χάος της αναμενόμενης αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ».
«Handelsblatt»: «Η μεγαλύτερη επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική»
«Η συμφωνία με τη Μακεδονία για την ονομασία είναι η μεγαλύτερη επιτυχία εξωτερικής πολιτικής του Τσίπρα», είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης της εφημερίδας «Handelsblatt» για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο αναρτήθηκε λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην Βουλή των Ελλήνων. «Η αμφιλεγόμενη συμφωνία για την Μακεδονία επικυρώθηκε, αλλά η διαμάχη για το όνομα της γειτονικής χώρας θα μπορούσε να αναζωπυρωθεί εκ νέου», αναφέρεται στον υπότιτλο.
«Για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται καλλιτέχνης της πολιτικής επιβίωσης. Αν και ηγείται ακόμη μόνο μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, (…) ο πρωθυπουργός πέρασε τη συμφωνία από το Κοινοβούλιο (…) Ο Τσίπρας μπορεί να τρίβει τα χέρια του. Όχι απλώς πέρασε την αμφιλεγόμενη συμφωνία, αλλά κέρδισε και αποστάτες από τους δεξιολαϊκιστές ΑΝΕΛ και από δύο κεντροαριστερές ομάδες και έφερε αυτά τα κόμματα σε υπαρξιακές δυσκολίες. Αυτό αποτελεί μέρος της στρατηγικής του για διεύρυνση της πολιτικής βάσης του αριστερού συνασπισμού του προς το κέντρο», αναφέρει ο αρθρογράφος και προσθέτει ότι ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» («Republik Nordmazedonien»), η χώρα μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. «Η Δύση από την ενσωμάτωση της χώρας στη Συμμαχία αναμένει τη σταθεροποίηση των πλούσιων σε διαμάχες Δυτικών Βαλκανίων. Η αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή αναμένεται επίσης να περιοριστεί», επισημαίνεται.
«Για τον Τσίπρα η έγκριση της Συμφωνίας για την Μακεδονία αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία του στην εξωτερική πολιτική στην τετραετή θητεία του (…) Εσωπολιτικά ωστόσο βρίσκεται στην άμυνα. Διότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι δημοφιλής», τονίζει ο συντάκτης και αναφέρεται στο αποτέλεσμα πρόσφατης σχετικής δημοσκόπησης, ενώ σημειώνει ότι στο εξωτερικό η διαμάχη συχνά χλευαζόταν ως «διαμάχη για λέξεις».
«Ακόμη και αν η Συμφωνία είναι τώρα επικυρωμένη και μπορεί να τεθεί σε ισχύ, η διαμάχη θα μπορούσε να ξεσπάσει εκ νέου», τονίζει ο ανταποκριτής της οικονομικής εφημερίδας στην Αθήνα και συνεχίζει: «Ο συντηρητικός ηγέτης της αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιγράφει τον συμβιβασμό για την ονομασία ως “εθνική ήττα”, θέλει ωστόσο να τηρήσει την συμφωνία, στο πλαίσιο του “pacta sunt servanda” (μτφ. οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται). Ο Μητσοτάκης θέλει όμως να εμποδίσει με βέτο την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ. Αυτό δεν είναι μια κενή απειλή. Διότι ο Μητσοτάκης θα μπορούσε να διαδεχτεί τον Τσίπρα στην πρωθυπουργία, μετά τις επόμενες εκλογές, οι οποίες θα γίνουν το αργότερο τον Οκτώβριο», επισημαίνει ο συντάκτης και παραθέτει τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης, για να τονίσει ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας στοχεύει στην επανεκλογή του, καθώς το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό. «Το επόμενο βήμα μετά τη νίκη στην ψηφοφορία για την Μακεδονία θα είναι πιθανόν ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός. Ο Τσίπρας θα ανταμείψει ίσως με κυβερνητικά πόστα κάποιους από τους βουλευτές που δεν ανήκουν στο κόμμα του και τον στήριξαν στην ψηφοφορία για τη Μακεδονία. Και έτσι θα έχει πάλι πλειοψηφία στην Βουλή», καταλήγει το δημοσίευμα.
Bloomberg: Ο Αλέξης Τσίπρας ενισχύθηκε από την επικύρωση της Συμφωνίας
«Ο Αλέξης Τσίπρας ενισχυμένος από τη νίκη στο θέμα της Μακεδονίας σε μια εβδομάδα θυελλώδους αντιπαράθεσης»: Με αυτόν τον τίτλο, το πρακτορείο Bloomberg περιγράφει, σε ένα εκτενές άρθρο στον ιστότοπό του, τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την επικύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Το Bloomberg επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγήκε νικητής από μια θυελλώδη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν μια ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, βίαιες διαδηλώσεις, κοινοβουλευτικές ανακατατάξεις και διασπάσεις κομμάτων».
Επιπλέον, το Bloomberg σημειώνει:
«Ο Τσίπρας ενισχύθηκε από τα γεγονότα, επαναβεβαιώνοντας τον έλεγχό του στο κοινοβούλιο, αφού επέζησε της ψήφου εμπιστοσύνης χωρίς τη στήριξη του πρώην κυβερνητικού εταίρου του, εξασφαλίζοντας 153 ψήφους για την επονομαζόμενη συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο των 300 εδρών. Ο δρόμος έχει πλέον ανοίξει για εκείνον προκειμένου να προωθήσει την ατζέντα του, ελπίζοντας ότι θα αυξήσει τη δημοτικότητά του μεταξύ των Ελλήνων ψηφοφόρων, σε βαθμό τέτοιο που ίσως και να κερδίσει τις γενικές εκλογές αργότερα αυτόν τον χρόνο».
Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του Θωμά Γεράκη, του επικεφαλής του ινσιτούτου δημοσκοπήσεων MARC, ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και η πρόσφατη νίκη στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης δίνει ώθηση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του».
Μεταξύ των θεμάτων που δεσπόζουν στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει το Bloomberg, περιλαμβάνονται η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, η αναθεώρηση του Συντάγματος, η αύξηση του κατώτατου μισθού και ένα σχέδιο για την προστασία των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας από τις κατασχέσεις.
«Την ώρα που η συμφωνία με τη Μακεδονία πιθανόν να κόστισε (στον πρωθυπουργό της Ελλάδας) ψήφους, ενίσχυσε την εικόνα του στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής», υπογραμμίζει η αρθρογράφος, η οποία παραθέτει το tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουκ και την κοινή δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φρεντερίκα Μογκερίνι.
The Guardian: Οι Έλληνες βουλευτές επικυρώνουν την αλλαγή του ονόματος της Μακεδονίας
Με τίτλο «Οι Έλληνες βουλευτές επικυρώνουν την αλλαγή του ονόματος της Μακεδονίας σε μια ιστορική ψηφοφορία» και υπότιτλο «Η πλειοψηφία υποστηρίζει τη συμφωνία εν μέσω οργισμένων φωνών για ‘προδότες’ από εθνικιστές που αντιτίθενται στη συμφωνία», η βρετανική εφημερίδα The Guardian αναφέρεται στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι βάσει της συμφωνίας η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα μετονομαστεί σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, θέτοντας τέρμα σε μια διαμάχη που χώριζε τις δύο βαλκανικές χώρες επί δεκαετίες.
Η Guardian αναφέρεται στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (153 ψήφοι υπέρ, 146 κατά, μία παρόν), και στις χθεσινές δηλώσεις στη Βουλή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είπε ότι «έπειτα από έναν χρόνο διαπραγματεύσεων, συζητήσεων και εξαντλητικού διαλόγου, φθάνουμε στο τέλος μιας σκληρής και επίπονης διαδικασίας», καλώντας τους βουλευτές να επικυρώσουν τη συμφωνία.
Το δημοσίευμα αναφέρεται τέλος στις χθεσινοβραδινές διαδηλώσεις των αντιτιθέμενων στη συμφωνία που κατήγγειλαν τη συμφωνία ως εθνικό ξεπούλημα και ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος καθώς και στη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που ανέμιζαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία», ενώ ορισμένοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Άνοιξε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα
- Ερντογάν: Σχεδιασμοί εναντίον της Τουρκίας πίσω από Αιγαίο και Κύπρο
- Folli-Follie: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Αναστάσιος Φράγκου
- Νέο "χτύπημα" στην κινεζική Huawei, αυτή τη φορά από τον όμιλο Vodafone
- Η επίσημη αντίδραση της πΓΔΜ μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική βουλή
- Το καυστικό σκίτσο του Αρκά για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών (pic)
- Αυτοί είναι οι δέκα προορισμοί που αξίζει να επισκεφτείτε το 2019
- GDPR: Ήρθε η ώρα για τα πρώτα ηχηρά πρόστιμα;
- Αρκάς για Πρέσπες και τέσσερα χρόνια Τσίπρα
- «Ναι» από ΔΝΤ σε συστημική λύση για κόκκινα δάνεια
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars
- Τα ξένα μέσα ενημέρωσης για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
- H συνταγή του ΔΝΤ: Άμεση μείωση φόρων – εισφορών – Ταχεία μείωση “κόκκινων” δανείων και με κρατικό χρήμα
- O Αρκάς για Πρέσπες και τέσσερα χρόνια Τσίπρα
- Θεσμοί: Ο διάλογος για τις προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί
- Folli-Follie: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Αναστάσιος Φράγκου
- Ποτάμι: Να παραδώσουν τις έδρες τους οι Αμυράς, Δανέλλης, Ψαριανός
- Παναγιωτάκης: Δεν πρόκειται να ξεπουλήσουμε τις λιγνιτικές μονάδες
- New York Times: Νίκη για τη Δύση η Συμφωνία
- Συγχαρητήρια Ζαεφ στον «φίλο» του Αλέξη: Πετύχαμε μια ιστορική νίκη
- Eurobank: O πληθωρισμός παρέμεινε σε θετικό έδαφος για 2ο έτος στη σειρά
- Τελευταία Νέα BankWars
- Τα ξένα μέσα ενημέρωσης για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
- Ποτάμι: Να παραδώσουν τις έδρες τους οι Αμυράς, Δανέλλης, Ψαριανός
- New York Times: Νίκη για τη Δύση η Συμφωνία
- Θεσμοί: Ο διάλογος για τις προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί
- Folli-Follie: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Αναστάσιος Φράγκου
- Παναγιωτάκης: Δεν πρόκειται να ξεπουλήσουμε τις λιγνιτικές μονάδες
- O Αρκάς για Πρέσπες και τέσσερα χρόνια Τσίπρα
- Eurobank: O πληθωρισμός παρέμεινε σε θετικό έδαφος για 2ο έτος στη σειρά
- Με 5,57% στην Ελλάκτωρ η Amber Capital
- Η αισιοδοξία για λήξη του shutdown δίνει ώθηση στη Wall
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Ιταλικά ΜΜΕ: Αθήνα και τα Σκόπια έγραψαν μαζί μια νέα σελίδα του κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος
- Η επίσημη αντίδραση της πΓΔΜ μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική βουλή
- Βροχερό και το Σάββατο - Βελτίωση από Κυριακή
- Κ. Μητσοτάκης: Προβληματική η Συμφωνία των Πρεσπών - «Βλέπει» εκλογές τον Μάιο
- Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών ανέμων
- Το ΥΠΕΞ του Ισραήλ αλλάζει την ονομασία της πΓΔΜ σε "Βόρεια Μακεδονία" στον ιστότοπό του
- Τζιτζικώστας: "Πολύ κακή η σημερινή εξέλιξη για την Ελλάδα"
- Παράταση στη δημόσια διαβούλευση για τα τυχερά παίγνια μέσω διαδικτύου
- Σύγκρουση τουριστικού αεροπλάνου με ελικόπτερο στις ιταλικές Άλπεις - Πέντε νεκροί
- Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Φυσική Ιατρική, την Αποκατάσταση και τη Φροντίδα των χρονίως πασχόντων