Τι είπε στους αναλυτές της αγοράς ο Ευ.Μυτιληναίος για το 2019

00:20 7/2/2019 - Πηγή: BankWars

Χρονιά επιτυχιών που θα δρέψει τις επιχειρηματικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν νωρίτερα, πρόκειται να αποδειχθεί το 2019 για τον Όμιλο Μυτιληναίου. Αύξηση κύκλου εργασιών, EBITDA και καθαρών κερδών, και έναρξης νέων και φιλόδοξων επενδυτικών projects, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τον Ευ.Μυτιληναίο, στην ετήσια ενημέρωση των αναλυτών.

Όπως ανέφεραν οι αναλυτές της IBG ο Ευάγγελος Μυτιληναίος επιβεβαίωσε τις θετικές προβλέψεις για το 2019 εξαιτίας της

δυνατής θέσης στο τομέα ενέργειας κατά το πρώτο τρίμηνο το 2019, εξαιτίας του συνδυασμού των υψηλών τιμών πώλησης, τις ανταγωνιστικές τιμές αερίου και τις πληρωμές προμήθειας. Παράλληλα ο τομέα του αλουμινίου παρέμεινε σταθερός καθώς οι χαμηλές τιμές αντισταθμίστηκαν από την αύξηση που προκλήθηκε από την κρίση με την Rusal την περασμένη άνοιξη.

Το χρέος του ομίλου αναμένεται να μειωθεί στα 350 εκατ. ευρώ από τα 400 εκατομμύρια που βρίσκονταν στα τέλη του 2018, με τις εκτιμήσεις να δείχνουν ιδιαίτερα θετικές καθώς τα νέα έργα και ιδιαίτερα η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να φανούν οι επιπτώσεις του άμεσα. Όλα αυτά συντελούν στο να προτείνεται η μετοχή για αγορά.

Από την πλευρά της η Beta σημειώνει πως η Μυτιληναίος αναμένεται να σημειώσει 30% αύξηση σε ετήσια βάση του EBITDA και συνολικών εσόδων το 2019, με τα κέρδη των μετόχων να είναι 0,36 λεπτά ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε αύξηση 12,5% σε ετήσια βάση. Η κεφαλαιακή δαπάνη του ομίλου για το 2019 υπολογίζεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, εξαιρουμένης της επένδυσης του νέου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας ισχύος 660 MW που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2019.

Σύμφωνα με την Beta ο όμιλος Μυτιληναίος αναμένεται να έχει θετικό πρόσημο και μια σταθερή απόδοση τη φετινή χρονιά που καθιστά την μετοχή του ανάμεσα στις αγαπημένες των αναλυτών για το 2019.

Η Pantelakis Securities σημειώνει πως η αγορά ενέργειας αποτελεί από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του ομίλου που αντιστοιχεί στο 30% των εσόδων και 27% του EBITDA για το 2018, με τον όμιλο Μυτιληναίου να αποτελεί τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας στην αγορά και τον δεύτερο μεγαλύτερο παίκτης της αγοράς μετά την ΔΕΗ.

Το νέο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας αναμένεται να ενισχύσει την θέση της Μυτιληναίος στην αγορά ενέργειας εκμεταλλευόμενοι και την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, αλλά και την ανάκαμψη στη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος που παρατηρήθηκε τον Δεκέμβριο εξαιτίας του δριμύτατου χειμώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα