Τρεις συμφωνίες «έκλεισαν» στο 5ο Άραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 5ο Άραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2016 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το 5ο Φόρουμ τέθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών, των Υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης, και Εξωτερικών της Ελλάδας, καθώς και της Ένωσης Αραβικών Επιμελητηρίων, με τη ειδική συνεισφορά και υποστήριξη του Εμπορικού

και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Κουβέιτ, του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κατάρ, του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ιορδανίας και του Επιμελητηρίου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Γεωργίας της Τρίπολης και Βορείου Λιβάνου.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Άραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, κ.κ. Χάρης Γερονικόλας και Rashad Mabger, άνοιξαν τις εργασίες του Φόρουμ, το πρωί της Τρίτης 29 Νοεμβρίου τ.ε., καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και ευχαριστώντας τους για τη παρουσία τους και τον σημαντικό τους ρόλο στο Φόρουμ.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβαν κατά σειρά οι κ.κ. Ahmed Yagob Gzlall, Πρέσβης της Λιβύης και εκπρόσωπος του Συμβουλίου των Διαπιστευμένων Αράβων Πρεσβευτών στην Ελλάδα, η Α.Ε. Βουλευτής Na’el Raja Al Kabariti, Πρόεδρος της Ένωσης Αραβικών Επιμελητηρίων, η Α.Ε. κ. Shirwan Al Waeili, Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας του Ιράκ και ο Επίτιμος Καλεσμένος, Α.Ε. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας.

Μετά το τέλος των εναρκτήριων ομιλιών, υπεγράφησαν ένα συμβόλαιο και δύο σύμφωνα συνεργασίας (ΜοU):

1) Συμβόλαιο μεταξύ του City Unity College-Ελλάδα (μέλους του Α.Ε.Ε.)με το Arab Academy for Science, Technology και Maritime Transport-Αλεξάνδρεια/Αίγυπτος.

2) ΜοU μεταξύ της εταιρείας Weiss Hellas-Interna S.A.-Ελλάδα (μέλους του Α.Ε.Ε.) με την εταρεία Al-Sraiya Holding Group-Κατάρ (μέλους του Α.Ε.Ε.) και

3) ΜοU μεταξύ της εταιρείας Image Media Ltd-Ελλάδα με την εταιρεία Midein Investment LLC-H.A.E.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στις τέσσερις ενότητες του 5ου Φόρουμ, που ακολούθησαν και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον ήταν :

1) Ναυτιλία και Λιμενική Βιομηχανία και Υπηρεσίες : Ελλάδα, Αίγυπτος και Λίβανος. Ευκαιρίες και Δυνατότητες για Ανάπτυξη και Συνεργασία.
2) Κατασκευές, Δομικά Υλικά και Ενέργεια.
3) Επενδυτικές Ευκαιρίες στα Κτηματομεσιτικά και στον Τουρισμό και
4) Βιομηχανία Επεξεργασίας Τροφίμων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα πλαίσια του 5ου Φόρουμ, πραγματοποιήθηκε κλειστή συνάντηση με πλοιοκτήτες, εφοπλιστές και ναυτιλιακές εταιρείες για μία εκτεταμένη παρουσίαση της ίδρυσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ σε συνεργασία με την Arab League (Σύνδεσμο Αραβικών Κρατών) και την Arab Academy for Science, Technology και Maritime Transport.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας του 5ου Φόρουμ, το Α.Ε.Ε. παρέθεσε Δείπνο προς τιμή των ξένων αποστολών με πολλούς επίσημους προσκεκλημένους και με κεντρικούς ομιλητές τους κ.κ. Tawfic Khoury, Executive Vice Chairman της C.C.C. και στρατηγικό εταίρο-χορηγό του 5ου Φόρουμ και Στέργιο Πιτσιόρλα, Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ελλάδας.

Το πρωί της επόμενης ημέρας, 30 Νοεμβρίου τ.ε. και βάσει προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες προσωπικές συναντήσεις Β2Β Ελλήνων επιχειρηματιών (100 περίπου εταιρείες) με τους ομολόγους τους Άραβες επιχειρηματίες (80 περίπου εταιρείες) που συμμετείχαν στο 5ο Φόρουμ, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα