Τσιάρας: Eρχονται αυστηρότεροι όροι για άδεια σε τρομοκράτες

Για τις αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως αυστηροποιούνται οι όροι για τη χορήγηση αδειών σε τρομοκράτες, αλλά και το νομικό πλαίσιο για τη χρήση μολότοφ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, Κώστας Τσιάρας τόνισε πως «στον νέο Ποινικό Κώδικα υπάρχει μια γενικότερη αυστηροποίηση των ποινών, τα 17 χρόνια στα οποία μπορούσαν οι πολυισοβίτες να αποφυλακιστούν, αυξάνονται στα 22 χρόνια πραγματικού χρόνου έκτισης ποινής, με τρόπο ώστε να εναρμονιστούμε και με τις διεθνείς τάσεις περί ελάφρυνσης των ποινών και ενσωμάτωσης αυτών των

ανθρώπων σε όποια κοινωνία αναφέρονται, αλλά και με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και το αίσθημα της ασφάλειας».

Σε ότι αφορά το καθεστώς για τις άδειες κρατουμένων, ο κ. Τσιάρας είπε ότι «αλλάζει το πλαίσιο, καθώς εισάγονται φίλτρα και μέτρα σε ότι αφορά την έγκριση των αιτημάτων αδειών σε πολυισοβίτες φυλακισμένους, όπως οι τρομοκράτες, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση, με την οποία εγκρινόταν κάθε αίτημα τους».

Σχετικά με τις μολότοφ, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο για την χρήση μολότοφ και εν γένει της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών ομάδων, σε εναρμόνιση και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες».

Επιτιθέμενος συχνά κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσιάρας είπε ότι πρέπει να γίνουν πολλές μεταρρυθμίσεις και να αλλάξουν πολλά στον χώρο της Δικαιοσύνης και σε ότι αφορά την «τρωθείσα» ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την εσωτερική λειτουργία της, την επίσπευση του χρόνου απονομής Δικαιοσύνης, καθώς και την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι αντιλαμβάνεται τη στάση των πολιτών απέναντι σε όσα ακούν και φαντάζονται για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, μετά τα όσα έρχονται στο φως για την εν λόγω υπόθεση, σημειώνοντας ότι πρέπει να αποκατασταθεί το κύρος της. Όπως τόνισε, υπάρχουν εξαιρετικοί λειτουργοί και πρέπει όλοι να αφήσουν τους δικαστές να κάνουν την δουλειά τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά και με έμμεσες αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «καμία κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει τον δικαστή».

Αναφορικά με τη θέσπιση θέσης αναπληρωτή Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς και το κατά πόσον μία τέτοια εξέλιξη θα δρομολογούσε αντικατάσταση της κ. Ελένης Τουλουπάκη, που ελέγχεται για την υπόθεση Novartis, τόνισε πως αυτά είναι εσωτερικές λειτουργίες της Δικαιοσύνης.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Δικαιοσύνης είναι ο χρόνος απονομής της», επεσήμανε ο Κώστας Τσιάρας, σημειώνοντας ότι προωθείται ο θεσμός της διαμεσολάβησης, προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστική επίλυση διαφορών και έτσι, να επισπευστεί ο χρόνος έκδοσης αποφάσεων και να αποφορτιστούν τα δικαστήρια, όπως έχει γίνει πχ. στην Ιταλία.

Πηγή: ant1news.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα