Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στις Αχαρνές – Μεγάλες ζημιές σε εργοστάσια

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες προκειμένου να ελέγξουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες Τρίτη, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, στις Αχαρνές  κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς και λόγω των ισχυρών ανέμων γρήγορα επεκτάθηκε σε τουλάχιστον δύο παρακείμενα εργοστάσια, ένα εργοστάσιο ξυλείας και χαρτιού και ένα εργοστάσιο πλαστικών.

Πολλές επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο η Πυροσβεστική δεν έχει ακόμα πλήρη εικόνα, καθώς προτεραιότητα ήταν μην απειληθούν σπίτια. Στην περιοχή επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα. Οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων

επικεντρώνονται στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε επιχείρηση με χαρτικά στην οδό Τατοΐου καθώς και σε επιχείρηση με πλαστικά.

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ξημερώματα προς Τετάρτη ενεργοποιήθηκε το 112 και εστάλησαν δύο μηνύματα, προειδοποιώντας αρχικά τους κατοίκους για τη φωτιά και στη συνέχεια για τους καπνούς που κατευθύνονται στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, αν και δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα προσπαθώντας να σβήσουν μέχρι και την τελευταία εστία φωτιάς. Η κατάσβεση της φωτιάς αναμένεται να κρατήσει αρκετές ώρες μιας και τα εργοστάσια έχουν εύφλεκτα υλικά.

Όπως αναφέρει η Τροχαία, λόγω της πυρκαγιάς παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας έως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή. Στα υπόλοιπα σημεία διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι άλλη μία επικίνδυνη μέρα, καθώς, σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σχεδόν στη μισή Ελλάδα ο κίνδυνος της φωτιάς είναι πολύ υψηλός λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

Keywords
Αναζητήσεις
veltiomeni-i-eikona-tis-pyrkagias-stis-acharnes--megales-zimies-se-ergostasia.htm
Τυχαία Θέματα