Βγαίνει ο ήλιος! Ο χιονιάς υποχωρεί – Φως, θέρμανση, νερό μέχρι το βράδυ στα “παγωμένα” νοικοκυριά – Άνοιξε η Εθνική Οδός προς Λαμία

Προβλήματα και οργή στους κατοίκους περιοχών της Αττικής προκάλεσε η διακοπή ρεύματος και νερού. Με κεριά στα σπίτια χιλιάδες νοικοκυριά και χωρίς θέρμανση και επικοινωνία internet ελλείψει ρεύματος,κυρίως στα Βόρεια Προάστεια της Αθήνας. Και μέσα σε όλα αυτά, πολιτική “σύγκρουση”, με την αντιπολίτευση αλλά και εφημερίδες της δεξιάς που …μισούν τον Μητσοτάκη, να μιλάνε για “ηγέτη του χάους” και ναυάγιο του

επιτελικού κράτους στο χιόνι.

ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ

«Το μεγάλο μέτωπο είναι το ζήτημα της ηλεκτροδότησης», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τις δηλώσεις του μετά το τέλος της τεχνικής σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι μέχρι το βράδυ θα έχουν αποκατασταθεί οι περισσότερες ζημιές στο δίκτυο της ηλεκτροδότησης.  Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής, ώστε ώς το τέλος της ημέρας να έχει αποκατασταθεί.

Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονταν επί ποδός προκειμένου να αποκαταστήσουν τις βλάβες με την ηλεκτροδότηση. Όπως είπε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ «σήμερα είναι μια καλύτερη ημέρα. Όσο δεν υπάρχουν πτώσεις δέντρων εμείς θα αποκαθιστούμε τις βλάβες που έχουν προκύψει».

Αναφέροντας πως η «Μήδεια» ήταν μία από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων 20 ετών, ο κ Χαρδαλιάς εξήγησε ότι τα περισσότερα προβλήματα που αφορούν την υδροδότηση έχουν επιλυθεί. Παραμένουν, ωστόσο, μικρά προβλήματα σε κάποιες περιοχές και αναμένεται ως το μεσημέρι να έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές στο δίκτυο. 

«Στην Κρήτη δίνεται πλέον ο αγώνας», σημείωσε επίσης ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε ότι τα προβλήματα στην υδροδότηση έχουν αποκατασταθεί σχεδόν σε όλα τα σημεία, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα διορθωθούν κι αυτά που έχουν παραμείνει σε περιοχές όπως το Κουκάκι, το Γαλάτσι και η Βάρη.

Άνοιξε η Εθνική Οδός

Άνοιξε λίγο μετά τα ξημερώματα της Τετάρτης η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας η οποία παρέμενε κλειστή τις τελευταίες ώρες από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.Λόγω ύφεσης των καιρικών φαινομένων τις 4 το πρωί δίνεται στην κυκλοφορία το τμήμα της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας από τη Γέφυρα Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τα όρια με τον Νομό Βοιωτίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Σημειώνεται ότι από την Βοιωτία και πάνω η κυκλοφορία στην εθνική οδό διεξάγεται κανονικά.

Ολονύκτιος αγώνας για να επανέλθει το ηλεκτρικό ρεύμα

Keywords
Τυχαία Θέματα