Βόλος: Κατά 99% έχει καθαρίσει ο Παγασητικός – Σε ισχύ απαγόρευση κολύμβησης μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι

11:01 4/9/2024 - Πηγή: BankWars

Κατά 99% έχει καθαρίσει ο Παγασητικός από τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια που κατέληξαν εκεί τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σήμερα Τετάρτη συνεχίζονται από τα αρμόδια κλιμάκια οι έλεγχοι του νερού, προκειμένου να ανοίξουν οι παραλίες αλλά και να εκτιμηθεί η καταλληλόλητα των υδάτων όσον αφορά την αλιεία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε ισχύ εξακολουθεί να είναι η απαγόρευση κολύμβησης στις ακτές του Δήμου Βόλου από την Αγριά έως και τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών. Όλη η περιοχή για την οποία

ισχύει η απαγόρευση κολύμβησης, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται οι ναυαγοσώστες προκειμένου να ενημερώνουν σχετικά τους πολίτες.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων για την καταλληλότητα του νερού που αφορά την κολύμβηση θα είναι γνωστά περί τα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της νέας εβδομάδας.

Όπως επανέλαβε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, επίσημος φορέας για τις σχεικές ανακοινώσεις είναι ο ΕΟΔΥ, ενώ σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μίλησε για τα συνεργεία και τα εργαστήρια που θα κάνουν ελέγχους όχι μόνο για τα κολοβακτηρίδια και τους εντερόκοκκος αλλά και για τα βαρέα μέταλλα και τις άλλες ουσίες που μπορεί να έχουν εισέλθει στον Παγασητικό. Τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων θα ανακοινωθούν από τον Δήμο Βόλου την ερχόμενη εβδομάδα.

Keywords
Αναζητήσεις
volos-kata-99-echei-katharisei-o-pagasitikos--se-ischy-apagorefsi-kolymvisis-mechri-na-oloklirothoun-oi-elegchoi.htm
Τυχαία Θέματα