ΒΟΥΛΗ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Σοβαρές καταγγελίες Θεοδωράκη για οικονομικά σκάνδαλα στα hotspots

22:27 1/4/2016 - Πηγή: BankWars

Με ευρεία πλειοψηφία τεσσάρων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ) αλλά και με την ηχηρή διαφοροποίηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και της Βασιλικής Κατριβάνου που δεν ψήφισαν ένα από τα κυριότερα άρθρα υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το προσφυγικό.

Οι δύο βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην πολιτική ομάδα των 53 υπερψήφισαν με τον νομοσχέδιο επί της αρχής αλλά εξέφρασαν
με την ψήφο τους τις ενστάσεις που είχαν διατυπώσει εξ’ αρχής στο επίμαχο άρθρο 60 το οποίο περιορίζει από 28 σε 14 ημέρες τη χρονική διάρκεια για την εξέταση των αιτήσεων χορήγησης ασύλου σε όσους μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα μετά την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Η μεν κυρία Κατριβάνου καταψήφισε το σχετικό άρθρο ενώ η κυρία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε «παρών».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Σε καταγγελίες για οικονομικά παιχνίδια, σε βάρος κράτους και προσφύγων, προχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ.Θεοδωράκης αναφέροντας μάλιστα ότι στέλνονται κατά προτεραιότητα πρόσφυγες σε ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ. «Πρόσφυγες στέλνονται κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία κολλητών. Κολλητών της διακυβέρνησης εννοώ. Υπάρχουν καταγγελίες στην Αργολίδα και αλλού για ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ποταμιού κατά τη συζήτηση για προσφυγικό νομοσχέδιο. «Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τολμούν και ρωτούν τον κ. Καμμένο, γιατί επιλέχθηκαν για τη σίτιση των προσφύγων στα νησιά, εταιρείες από την Αθήνα και όχι από τα νησιά» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Σχετικά με το hot spot της Χίου ο κ. Θεοδωράκης είπε χαρακτηριστικά «μια εταιρεία από την Αργυρούπολη πήρε 854 χιλιάδες Ευρώ. Τα 30 στρέμματα τα έδωσε ο δήμος» και συνέχισε «τα container του Hot Spot είναι δωρεά των Ελληνικών Πετρελαίων. Τις υπόλοιπες εργασίες τις έκαναν φαντάροι. Στρατιώτες σκούπιζαν το χώρο. Στρατιώτες κουβαλούσαν κρεβάτια. Κρεβάτια είναι παρμένα από τις μονάδες τους».

————–Η Β.Κατριβάνου αν και υπερψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, καταψήφισε το άρθρο 60, για το οποίο είχε αναφέρει νωρίτερα τις ενστάσεις της, διαφοροποιώντας τη στάση της από την επίσημη γραμμή του κόμματος. Αφορμή στάθηκε η άρνηση των αρμόδιων υπουργών, να προχωρήσουν σε αλλαγή του άρθρου με δεδομένες τις ενστάσεις που είχε εκφράσει η ίδια, χαρακτηρίζοντας την υλοποίηση του μέτρου ανέφικτη και εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει σε επιφανειακή εξέταση των αιτήσεων και τελικά σε μαζικές απορρίψεις.

————–Σε αντάρτικο προχώρησε και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αλλά μικρότερης δυναμικής, αφού επέλεξε το “παρών”. Και εκείνη είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τη συγκεκριμένη πρόβλεψη.

————–Την ίδια ώρα απόντες ήταν τρεις βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Πρόκειται για τους κ. Κόκκαλη, Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι, αν και οι δύο τελευταίοι, με επιστολή τους προς το προεδρείο εξέφραζαν θετική πρόθεση ψήφου, χωρίς ωστόσο αυτή να προσμετράται.

———«Μη δώσετε λευκή επιταγή στο νομοσχέδιο για το προσφυγικό… Να ελέγξετε το εργαλείο αυτό, αλλά χρειαζόμαστε τέτοια εργαλεία» τόνισε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας στη Βουλή απευθυνόμενος και σε βουλευτές της συμπολίτευσης.

————-Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής επιτέθηκε στην ΕΕ, λέγοντας ότι «είναι ανίκανη και ανήμπορη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό». Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε μάλιστα τη ΝΔ ότι πλήττει τον τουρισμό μιλώντας για επιδημίες λόγω προσφύγων. «Σε κάποια θέματα πιστεύω μπορούμε να κάνουμε την αυθυπέρβασή μας και να βρούμε κοινούς τόπους για να υπερασπιστούμε την πατρίδα σε μια δύσκολη συγκυρία» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, «από τη μια μεριά υπάρχει ένας ακήρυχτος παγκόσμιος πόλεμος, κι από την άλλη μια ΕΕ ανίκανη και ανήμπορη να διαχειριστεί η ίδια την κρίση…» «Όταν ολόκληρη Ευρώπη αδυνατεί διαχειριστεί 1,5 εκατ. πρόσφυγες χρεώνουμε αδυναμίες στην κυβέρνηση για Ειδομένη και Πειραιά;» διερωτήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα