Βουλή: Ώρα Φρουζή στην προανακριτική – Εκτόνωση της έντασης για Τζανακόπουλο – Πολάκη

Βήματα εκτόνωσης στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην προανακριτική της Βουλής μετά τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση της πλειοψηφίας (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) υπέρ της εξαίρεσης των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη.

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής αναβλήθηκε.

Σήμερα Παρασκευή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Σπύρος Λάππας μιλώντας στο real σημείωσε πως: «την Τρίτη θα εξεταστεί κανονικά ο Φρουζής.

Σας κάνω τη δήλωση ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι ο εισηγητής και σας λέω ότι την Τρίτη θα γίνει κανονικά η εξέταση του μάρτυρα ταυτόχρονα με την συζήτηση άλλων διαδικαστικών θεμάτων που έχει θέσει ο εγκαλούμενος δηλαδή ο κύριος Παπαγγελόπουλος. Θα προχωρήσει η επιτροπή κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο απλά… Δεν θα τινάξουμε στον αέρα την επιτροπή εμείς θέλουμε να εξεταστεί ο Φρουζής τώρα.»

Στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας λέγοντας πως η επόμενη συνεδρίαση «θα διεξαχθεί κανονικά. Και θα προστατευτεί η αποστολή της Επιτροπής και η εντολή που έχει δώσει στην Επιτροπή με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής». Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε πως αυτό θα γίνει: με τρόπο νόμιμο, θεσμικό και προβλεπόμενο. Για να προσθέσει «υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι που προβλέπονται γι’ αυτούς οι οποίοι μπαίνουν με το ζόρι χωρίς να είναι μέλη σε μια Επιτροπή που έχει καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου».

Επιστολή Τσίπρα σε Στυλιανίδη για το άρθρο 86: Κίνδυνος παραγραφής της Novartis

Keywords
Τυχαία Θέματα