H χαμένη της Χώρας ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ


Σήμερα ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ τα αποτελέσματα της αξιολόγησης όσων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δυνάμει των διατάξεων της υποπαραγράφου Ζ.4 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του Ν.4093/2012, ώστε να μετακινηθούν στις νέες θέσεις και να μη ταλαιπωρηθούν.

Το ζήτημα δεν είναι τα προσόντα αυτών – ΔΕ Διαθεσίμων Διοικητικού Οικονομικού – που ούτως η άλλως δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο να επιδείξουν, πολύ περισσότερο όταν αρκετοί από αυτούς δεν είχαν λόγο να αποκτήσουν προσόντα, μπαίνοντας σε
μια διαδικασία του ευ αγωνίζεσθε που απαιτεί

κοπιώδη προσπάθεια (και αντοχές δρομέα), αφού είχαν μπάρμπα στη Κορώνη, τον πολιτικό τους προστάτη.

Το ζήτημα που τίθεται είναι πώς ένα πελατειακό πολιτικό σύστημα¹, η εσωτερική τρόϊκα, με παρτενέρ την αριστερή πατερίτσα ΔΗΜΑΡ, με περισσή σπουδή ανακάλυψε ταχύτατα θέσεις ώστε να τακτοποιήσει τα κομματικά αυτά παιδιά ώστε να μη δυστυχήσουν. Και το λέω αυτό διότι δουλεύοντας σε ένα Πανεπιστήμιο (από το οποίο υπήρξε αριθμός διαθεσίμων) είχα την τύχη και την ατυχία να γνωρίσω από πολύ κοντά τέτοια «κομματικά παιδιά», που στο πλαίσιο μιας οικογενειοκρατίας (για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ενδημεί το φαινόμενο αυτό στα ελληνικά ΑΕΙ –ΤΕΙ, αν και περιορισμένο λόγω της εξωτερικής τρόϊκας) και μιας πολιτικής πατρωνίας δεν είχαν λόγο να ξέρουν τίποτα και δεν είχαν την πρόθεση να κάνουν
απολύτως τίποτα, αφού η πλειονότητα εισήλθε στο δημόσιο όχι επειδή το πάλεψε. Η άγνοια έπειτα είναι ένας ξεκούραστος και ασφαλής δρόμος.

Την ίδια στιγμή το ίδιο αυτό πολιτικό σύστημα, θεωρεί πως είναι δίκαιο πως, είναι λογικό, αρμόζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία να κρατάει εδώ και τρία, δύο ή ένα χρόνο ΟΜΗΡΟΥΣ , εκείνους, που τους κάλεσε, διαγωνίσθηκαν μέσω του ΑΣΕΠ², μέσω του μοναδικού στην Ελλάδα αξιοκρατικού φορέα, πέτυχαν σε θέσεις που προκήρυξε το ίδιο το κράτος και οι φορείς του (π.χ. ΔΗΜΟΙ) και για τις οποίες είχαν προβλεφθεί τα αναγκαία κονδύλια στον κρατικό προϋπολογισμό.

Για αυτούς «γιοκ» θέσεις αν και είχαν προκηρυχθεί, αν και είχαν διαγωνισθεί είτε γραπτώς, είτε με ανοιχτή διαδικασία βάσει προσόντων, αν και έχουν δημοσιευθεί τα οριστικά αποτελέσματα της αξιολόγησης τους.

Αυτοί θα περιμένουν μέχρι το σωτήριο έτος 2016!!!!!!!!!!!!!!, το οποίο ενδεχομένως γίνει 2018.!!

Βορρά στα θηρία τα παιδιά αυτά. Ούτε ένα δάκρυ στα μάτια από τους πολιτικούς που «σχεδιάζουν το μέλλον». Τα δάκρυα στέρεψαν από το καημό των επίορκων και των διαθεσίμων.

Ύβρις, κατά την αρχαία, η συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι τους, αλλά, η εσωτερική τρόϊκα δεν πτοείται από τέτοια, ιδιαίτερα τώρα που εμβαπτίζεται στις αριστερές κωλοτούμπες της ΔΗΜΑΡ. Τι να πει κανείς…

Κ.Π.

Ένας επιτυχών διοριστέος του ΑΣΕΠ

1. Χρήστος Γιανναράς: Ταμπού το πελατειακό κράτος, εφημερίδα Καθημερινή, 14/4/
2013.
2. Για να προλάβω τους πονηρούς μπορεί κάποιος να ψέξει το ΑΣΕΠ, μα δεν ξέρω για
την ώρα κάποιο άλλο καλύτερο σύστημα αξιολόγησης και επιλογής εργαζομένων στο
Ελληνικό Δημόσιο.

Υ.Γ.: Και για να μη ξεχνιόμαστε με αξιοκρατικό τρόπο επί παραδείγματι
καταλαμβάνονται όλες οι θέσεις των Διοικητών των Δημοσίων νοσοκομείων και των
ασφαλιστικών οργανισμών όπως για παράδειγμα ο κ. Σπυρόπουλος, Διοικητής ΙΚΑ
και επί πολλά έτη Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα