Lifestyle ευαισθησίας από τον Μητσοτάκη στην εκπομπή του Λιάγκα

Σε παντελή αναντιστοιχία με τις δικές του διακηρύξεις περί πολεμικής κατά της αλαζονείας και της έπαρσης της εκλογικής νίκης της 21ης Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη σχεδόν ως εκλεγμένος πρωθυπουργός, με αναφορές στο υπουργικό του συμβούλιο, στα πρώτα του νομοσχέδια, αλλά και στη βεβαιότητά του πως εκείνος είναι ο μόνος που διεκδικεί την κυβέρνηση, τονίζοντας πως δεν πιστεύει πως δεν θα επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ιδιοκτήτης μίας «νέας Νέας Δημοκρατίας» αλλά και της κυβέρνησης της

χώρας δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σε μεσημεριανή εκπομπή, όπου παρά το γεγονός πως όπως ο ίδιος διακηρύσσει «δεν είμαι πρωθυπουργός, έχουμε μπροστά μας τις εκλογές του Ιουνίου», δεν δίστασε σε αρκετές περιπτώσεις να μιλήσει ωσάν να έχει ήδη εκλεγεί.

Ακόμα, όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αισθητά μικρότερη από τις 20 μονάδες της 21ης Μαΐου, ο ίδιος απάντησε άμεσα πως «δεν νομίζω πως θα γίνει αυτό». Ακόμα πιο προκλητικά, σε ερώτηση που αφορούσε το πότε σκοπεύει να αποσυρθεί από την πολιτική, αναφερόμενος στη στιγμή που μάζεψε τα πράγματά του από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύει πως δεν θα επιστρέψει, προσθέτοντας ωστόσο πως «αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα».

Κατά την συνέντευξή του, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε το υπουργικό του συμβούλιο ως «διαφορετικό από το προηγούμενο», επαναλαμβάνοντας τα περί εναλλαγής στις υπουργικές καρέκλες, και διαμηνύοντας προς το  εσωτερικό του κόμματός του πως δεν θα είναι αποτέλεσμα εσωκομματικών ισορροπιών. Ακόμα, μίλησε ξανά για «πολλές περισσότερες γυναίκες» στο υπουργικό συμβούλιο, και προανήγγειλε τα δύο πρώτα νομοσχέδια, αυτό του «νέου επιτελικού κράτους» και δεύτερο ένα «οικονομικού χαρακτήρα με προτεραιότητες οικονομικής πολιτικής».

Παρά την οίηση που ήταν διάχυτη στον λόγο του για την επιστροφή στην εξουσία μετά τις εκλογές του Ιουνίου, τα μηνύματα που επέλεξε να εκπέμψει προς το ίδιο του το κόμμα και τα στελέχη του πρόδωσαν ανασφάλεια. Επανέλαβε για μία ακόμα φορά πως «δεν νομίζω πως κάποιος θα ήθελε μία κυβέρνηση ασταθή με πλειοψηφία ενός ή δύο ή τριών βουλευτών», επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως δεν εμπιστεύεται τους βουλευτές του σε μία «αδύναμη» πλειοψηφία. Μάλιστα, δεν δίστασε να υπογραμμίσει πως πλέον η Νέα Δημοκρατία περιλαμβάνει πλήθος νεοεκλεγμένων βουλευτών που «εγώ του έφερα στη Νέα Δημοκρατία, και αποτελούν μέρος του κόμματος που οικοδομώ εδώ και επτά χρόνια».

Σε κάθε περίπτωση, επέμεινε να υπερασπίζεται τον στόχο της παντοδυναμίας του, χωρίς να του αρκεί απλώς η αυτοδυναμία, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα λόγια του Αδ. Γεωργιάδη για αλλαγή του Συντάγματος, απλώς με πιο μετριοπαθή λόγο για την «επιδίωξη συναινέσεων».

Μία από τα ίδια για την ακρίβεια

«Η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο, πιστεύω ακράδαντα πως τα χειρότερα τα έχουμε δει» διαμήνυσε, κλείνοντας κάθε συζήτηση περί άλλων μέτρων για την ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από αυτά που έχει εφαρμόσει μέχρι τώρα. Ακόμα πιο ξεκάθαρα, υποστήριξε πως για την αντιμετώπισή της υπάρχουν μόνο τρεις τρόποι, οι περισσότεροι έλεγχοι στην αγορά, τα καλάθια του νοικοκυριού και τα έκτακτα επιδόματα α λα market pass, τονίζοντας όμως πως το μόνο μόνιμο είναι αυτό της αύξησης μισθών, μείωσης φόρων και στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος, δείχνοντας την ανάπτυξη της οικονομίας.

Lifestyle ευαισθησίας

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετό βάρος της συνέντευξης έπεσε στα προσωπικά του Κυρ. Μητσοτάκη και το πως «βιώνει» την πρωθυπουργία, με αρκετές αναφορές στον πατέρα του, στην οικογένειά του και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι. Ειδικά για την τελευταία, αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του πως «ξέρω ότι θα μου πει τη γνώμη της χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως ατζέντα» και πως «έχει περισσότερη συναισθηματική νοημοσύνη». Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιο από τα παιδιά του να πολιτευτούν στο μέλλον, για τα σχέδιά του μετά την πολιτική δήλωσε πως θα ήθελε να διδάξει «στο πανεπιστήμιο που σπούδασα» για να διδάξει, μάλλον εννοώντας το Χάρβαρντ.

Ειδική αναφορά έγινε ακόμα στα Τέμπη, και μάλιστα σε ερώτηση που διαδέχτηκε αυτή για την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος. Υποστήριξε πως η επίσκεψή του την προσεχή Κυριακή ήταν προγραμματισμένη και πως «είχα υποσχεθεί στον γιό μου πως θα τον πάω, έχω αναμνήσεις από επίσκεψη με τον πατέρα μου», προσθέτοντας αγχωμένα πως «καταλαβαίνω πως το ταξίδι μπορεί να έχει πολιτική διάσταση» αλλά πως η εκκλησία «δεν μπλέκει», παραπέμποντας στις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Σε ερώτηση πάντως περί της πίστης του, ο ίδιος απάντησε λακωνικά «είναι βαθιά προσωπική».

Στη συνέχεια, ακολούθησε σειρά ερωτήσεων για την βελτίωση της εικόνας του. Αρχικά για τα Τέμπη, όπου δήλωσε σοκαρισμένος, έδειξε και πάλι το ανθρώπινο λάθος και τις καθυστερήσεις για τις οποίες είπε «προφανώς και ξέραμε πως υπήρχαν μεγάλα προβλήματα», υποστηρίζοντας πως «θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Ακολούθως, ερωτήσεις για το ελληνικό metoo με γενικολογίες περί ισότητας, για το δίλημμα «Τήνος ή Κρήτη», αλλά και για την ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Εκεί, αξίζει να σημειωθεί πως παρά την προσπάθειά του να εμφανιστεί ως μεταρρυθμιστής, απέφυγε κάθε αναφορά στον γάμο και την τεκνοθεσία, παραπέμποντας αόριστα στο μέλλον. 

Keywords
Τυχαία Θέματα