«My Meta Stories» – Το πρωτοποριακό online festival έρχεται στην Ελλάδα από το Cinobo

Το πρώτο online φεστιβάλ κινηματογράφου “My Meta Stories” έρχεται στην Ελλάδα και παρουσιάζει είκοσι ταινίες Ευρωπαίων δημιουργών που θα προβάλλονται online από τις 6 έως τις 29 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του νέου φεστιβάλ που παρουσιάζει η Unifrance. Οι είκοσι νέες και ακυκλοφόρητες στην Ελλάδα ταινίες Α’ προβολής

-επτά μεγάλου και δεκατρείς μικρού μήκους- θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Cinobo από τις 6 έως τις 29 Οκτωβρίου 2023, με ελληνικούς, αγγλικούς και γαλλικούς υπότιτλους.

Οι συνδρομητές της streaming πλατφόρμας Cinobo θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, μαζί με τις εκατοντάδες ταινίες από όλο τον κόσμο, που βρίσκονται ήδη και προστίθενται καθημερινά στο Cinobo. Ενώ οι 20 ταινίες του φεστιβάλ “My Meta Stories” θα είναι προσβάσιμες σε όλους στη συνολική τιμή των 5,99€ με την αγορά ενός festival pass που θα είναι διαθέσιμο από 6 Οκτωβρίου στο cinobo.com.

Οι 7 μεγάλου και 13 μικρού μήκους ταινίες του “My Meta Stories” είναι χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες: Μεγάλου μήκους, Μικρού μήκους live action και Μικρού μήκους animation.

Μεγάλου μήκους

“Εύθραυστες Ισορροπίες” (Εμμά Μπενεστάν, 2021)

Συγκινητική rom com, τρυφερό πορτρέτο ενός νεαρού απόκληρου που με την υποστήριξη των παιδικών του φίλων καταφέρνει να αποδεχτεί και να ξεπεράσει την ευθραυστότητά του.

“Λιμπερτάδ Σημαίνει Ελευθερία” (Κλάρα Ροκέ, 2020)

Η εφηβική καλοκαιρινή ιστορία μιας ομάδας γυναικών, μια τρυφερή απεικόνιση του περάσματος στην ενηλικίωση και μια εύστοχη εξέταση του κοινωνικού ντετερμινισμού.

“Λουξεμβούργο, Λουξεμβούργο” (Αντόνιο Λούκιτς, 2022)

Road movie με δύο αδέρφια τόσο διαφορετικά μεταξύ τους όσο η μέρα με τη νύχτα, σε αυτήν τη γλυκόπικρη κωμωδία που κοιτάζει τον αντικατοπτρισμό της Ευρώπης.

“Βλάκες από Κούνια” (Λένι Γκουί, Χάρπο Γκουί, 2021)

Τρελή, προκλητική και ασεβής κωμωδία γεμάτη ανατρεπτικό χιούμορ. Ένα γρήγορο, δυνατό ντεμπούτο μεγάλου μήκους που ξεπερνά τα όρια του παραλογισμού.

“Ροζ Φεγγάρι” (Φλουρ Βαν Ντερ Μόυλεν, 2021)

Παραδόξως γεμάτη ζωή, η ταινία εξετάζει επιδέξια ζητήματα πένθους και σεβασμού της ελεύθερης βούλησης ενός ατόμου. Ένα πραγματικά ευαίσθητο φιλμ που θα ξεσηκώσει και θα εκπλήξει.

“Η Βαρύτητα” (Σεντρίκ Ιντό, 2022)

Μια συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία που αιχμαλωτίζει τους κοινωνικούς δεσμούς και την ενότητα μέσα σε ένα προάστιο που κατοικείται από χαρισματικούς χαρακτήρες.

“Ο Πιο Ευτυχισμένος Άνθρωπος του Κόσμου” (Τεόνα Στρούγκαρ Μιτέβσκα, 2022)

Μέσα από δύο ενδοσκοπικές ιστορίες, εξετάζονται σύγχρονες ουλές των Βαλκανικών Πολέμων, σε έναν προβληματισμό για την ανθρώπινη φύση, τη συγχώρεση και την ανασυγκρότηση.

Μικρού μήκους live action

Backflip (Νικίτα Ντιάκουρ, 2022)

Η χιουμοριστική εξερεύνηση της διαδικασίας ενός avatar να μαθαίνει να κινείται, προσφέρει μια ενδιαφέρουσα προοπτική για τη συγχώνευση τεχνολογίας και καλλιτεχνικής έκφρασης.

“Κροκοδειλάκι” (Χόρχε Γιούντισε, 2019)

Η συμφιλίωση μητέρας και γιου μέσω του video gaming. Χρησιμοποιώντας το μέσο ως πολιτιστική γέφυρα, η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ρήξης η οποία οδήγησε σε μακροχρόνια σιωπή.

“Pollux” (Μίκαελ Ντίχτερ, 2018)

Τρεις νεαροί ηθοποιοί στο χρονικό μιας εφηβικής περιπέτειας: ένα μείγμα κωμωδίας, αστυνομικής ιστορίας και κοινωνικού σχολιασμού.

“Πρόταση Γάμου” (Μπέρναρντ Βένγκερ, 2019)

Γυρισμένο με κινητό τηλέφωνο ντοκιμαντέρ που αμφισβητεί τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζεται η προσωπική μας ζωή στην κάμερα. Σατιρική κωμωδία που θυμίζει Ρούμπεν Έστλουντ.

“Στη Μάντρα” (Τζέιμι Ο’Ρουρκ, 2021)

Μια φιλία που γεννήθηκε στους δρόμους και δοκιμάστηκε από τις κοινωνικές διακρίσεις. Συγκινητική, νηφάλια ιστορία που απογειώνουν οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών.

“Οι Άντρες δεν Υπάρχουν πια” (Κέρλι Κιρχ Σνάιντερ, 2019)

Παραμύθι που συναντά το σκοτεινό χιούμορ. Η σκληρή πραγματικότητα των αγροτικών κοινοτήτων της Εσθονίας, όπου το προσδόκιμο ζωής των ανδρών είναι 10 χρόνια μικρότερο από των γυναικών.

“Με τη Θέλμα” (Ραφαέλ Μπαλμπονί, Αν Σιρό, 2017)

Χιουμοριστική απεικόνιση μιας αυτοσχέδιας οικογένειας που αποτελείται από δύο θείους και την ανιψιά τους. Διασκεδαστική ματιά στις προσαρμογές που συνεπάγεται η φροντίδα ενός παιδιού.

Μικρού μήκους animation

“Κέβιν ο Καουμπόης” (Άννα Λουντ Κόνερουπ, 2022)

Άτακτη και ποιητική απεικόνιση ενός καουμπόι που γοητεύεται από ένα μυστηριώδες πλάσμα. Απογοήτευση, λύπη: πώς θα διαχειριστεί τα συναισθήματά του;

“Ιστορίες από το Πολυσύμπαν” (Μάγκνους Μέλερ, Μέτε Τάνγκε, Πέτερ Σμιτ, 2020)

Διασκεδαστική άποψη για τη γέννηση της ανθρωπότητας, με τρεις αλληλένδετες ιστορίες που βυθίζουν το κοινό σε εναλλακτικές πραγματικότητες και τις συνέπειες που πηγάζουν από αυτές.

“Θέλω ο Πλούτωνας να Γίνει Πλανήτης Ξανά” (Μαρί Αματσουκέλι-Μπαρσάκ, Βλαντιμίρ Μαβούνια-Κούκα, 2016)

Αποφασιστικά πανκ animation. Υπερκατανάλωση, περιβάλλον και επαυξημένη πραγματικότητα: τρία θέματα που τίθενται υπό αμφισβήτηση σε ένα αστείο και τρομακτικό παραμύθι επιστημονικής φαντασίας.

“Άδοξες Σχέσεις” (Κλοέ Αλιέ, Βιολέτ Ντελβουά, 2021)

Η ανακάλυψη της ομοφυλοφιλίας κατά την εφηβεία εξετάζεται με μεγάλη ευαισθησία σε αυτό το stop-motion με μοναδική αισθητική και πρωτότυπη σκηνοθεσία.

“Λεφτά και Ευτυχία” (Νίκολα Μαϊντάκ Τζρ., Άννα Νεντέλκοβιτς, 2022)

Σε έναν δυστοπικό κόσμο πλαστελίνης, μια διεγερτική και καθολική απεικόνιση της αποξένωσης και της τυποποίησης των εργαζομένων στο όνομα της κατανάλωσης και της ανάπτυξης.

“Κοτόπουλα Σχεδόν, τα Τρως στο Λεπτόν” (Ζουλιέν Νταβίντ, 2018)

Καυστική κωμωδία για τις πρακτικές της βιομηχανίας τροφίμων και το αμφισβητήσιμο marketing της, μια χαρούμενη και γεμάτη ανατροπές εξέγερση καταπιεσμένων λαών σε έναν όλο και πιο κυνικό κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα