Αποκάλυψη Efsyn: Υπό την προστασία της ΑΑΔΕ το παρακράτος των υποκλοπών

Ακόμη μία περίπτωση εικονικών τιμολογίων στην οποία εμπλέκεται η εταιρεία ΚΥΡΑ Α.Ε. ως εκδότης τους, με παραλήπτη την εταιρεία Ιονική Τεχνολογική, συμφερόντων του Γιάννη Λαβράνου, ενός από τα βασικά πρόσωπα στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών» στο φύλλο του Σαββάτου.

Πρόκειται για την εταιρεία η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο

της σύμβασης δωρεάς του συστήματος TETRA προς την ελληνική κυβέρνηση το 2014 λίγο πριν από την κυβερνητική αλλαγή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο κ. Λαβράνος και οι εταιρείες του απολάμβαναν από τότε – και συνεχίζουν ν’ απολαμβάνουν – ειδική μεταχείριση και προστασία από συγκεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης, της ΑΑΔΕ, αλλά και των εισαγγελικών αρχών.

Επιπλέον, η εφημερίδα τονίζει πως αποδεικνύεται ότι τόσο ο κ. Λαβράνος όσο και ο κ. Γεράκης τροφοδοτούνταν κατά περιόδους με εικονικά τιμολόγια από την ίδια πηγή, στοιχείο που αν μη τι άλλο πρέπει να διερευνηθεί.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει, ότι σε φορολογικό έλεγχο που πραγματοποίησαν το 2020 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής (ΥΕΔΔΕ) στην ΚΥΡΑ Α.Ε. διαπίστωσαν πως η εταιρεία είχε εκδώσει, αλλά και είχε λάβει τεράστιας αξίας εικονικά τιμολόγια .

Μεταξύ των ληπτών των τιμολογίων αυτών ήταν η εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc η οποία είχε λάβει εικονικά τιμολόγια ύψους περίπου 74.000 ευρώ. Ως λήπτης αυτών των τιμολογίων η Marc τέθηκε το 2020 υπό έλεγχο από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της ΑΑΔΕ.

Η ΥΕΔΔΕ εξέδωσε τρεις εντολές ελέγχου σε βάρος της Marc στις 5 Μαΐου 2020, στις 7 Ιουλίου 2020 και στις 8 Σεπτεμβρίου 2020. Κανείς από τους τρεις ελέγχους δεν έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα, κάτι για το οποίο θα δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Ωστόσο, το πόρισμα των ελεγκτών της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής για τα εικονικά τής ΚΥΡΑ αποκάλυπτε περιπτώσεις ακόμη μεγαλύτερης φοροδιαφυγής.

Μεταξύ αυτών αποκάλυπτε πως το φορολογικό έτος 2015 η «Ιονική Τεχνολογική Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης», συμφερόντων του Γιάννη Λαβράνου, έλαβε από την ΚΥΡΑ Α.Ε. 13 εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, στα οποία αναλογούσε ΦΠΑ 257.089 ευρώ.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το 2014 η Ιονική Τεχνολογική είχε διαχειριστή τον ίδιο τον Λαβράνο.

Με ένα «πειραγμένο» όμως καταστατικό που καταχωρίστηκε μεταχρονολογημένα τον Νοέμβριο του 2020 στο ΓΕΜΗ -έπειτα από έξι χρόνια- και που πέρασε ως εγγραφή στο βιβλίο μιας συμβολαιογράφου που έχει καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα -και το οποίο δεν βρίσκεται σήμερα στο αρχείο του
συμβολαιογραφικού συλλόγου-, η Ιονική Τεχνολογική εμφάνισε αίφνης από τις 10/03/2014 έως τις 31/12/2014 ως διαχειριστή έναν «κατασκευασμένο αχυράνθρωπο» με πλαστά στοιχεία που φέρεται να μην εμφανίζεται καν στο Taxis (το όνομά του ήταν Λεωνίδας Αβραμίδης).

Η εφημερίδα αναφέρει, ότι ο ανύπαρκτος Αβραμίδης εμφανίστηκε ως διαχειριστής διότι εκείνο το διάστημα του 2014 η Ιονική παρέλαβε τα εικονικά τιμολόγια της ΚΥΡΑ Α.Ε., αλλά και διότι στο τέλος του 2014 δημοσιεύτηκε η αμαρτωλή απόφαση για τη σύμβαση δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο του συστήματος TETRA από την ουσιαστικά ανύπαρκτή Lamas Pinto Consultants Corporation που όριζε ως συντηρητή του συστήματος την Ιονική
Τεχνολογική.

Για όλες αυτές τις πράξεις έπρεπε να κρυφτεί μεταχρονολογημένα ο ρόλος τού τότε διαχειριστή Γιάννη Λαβράνου.

Η πλαστογράφηση-παραχάραξη της ταυτότητας Αβραμίδη δεν είναι η πρώτη με την οποία τυχαίνει να σχετίζεται ο Λαβράνος. Η «Εφ.Συν.» και οι Reporters United ήταν εκείνοι που αποκάλυψαν και την πλαστική ιταλική ταυτότητα που έχει κατατεθεί στην ΑΑΔΕ και απεικονίζει τον Λαβράνο και η οποία έδωσε το έναυσμα για να γίνουν διασταυρώσεις από τη φορολογική διοίκηση για πλαστογραφημένα έγραφα ξένων αρχών με τα οποία έχουν αποκτηθεί ελληνικά ΑΦΜ.

Η έρευνα αυτή είναι σε εξέλιξη τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα