Δεν ξανάγινε! Ο Μητσοτάκης επιβάλει κομματική πειθαρχία σε όλους για τους μετανάστες… πλην Σαμαρά

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά την ψηφοφορία για τους μετανάστες, δεν έχει ξαναγίνει, καθώς μετά τα έντονα παράπονα του Αντώνη Σαμαρά για το νομοσχέδιο η κυβέρνηση επέβαλε κομματική πειθαρχία σε όλους πλην του πρώην πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με

όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε σχετική ερώτηση που του έγινε, σαφώς και θα υπάρξει κομματική πειθαρχία σε όλους αλλά με μια εξαίρεση. Ναι, καλά καταλάβατε, του Αντώνη Σαμαρά, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει λίγο να «κοπάσει» η κόντρα η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες.

Πιο αναλυτικά ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαρας, από εκεί και πέρα για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία σε νομοσχέδια και τροπολογίες, θα ισχύσει και σε αυτή την ψήφιση, οπότε ναι, η απάντηση είναι ότι αυτονοήτως θα υπάρχει.

H ρύθμιση αυτή, βάζει τάξη στο καθεστώς όσων αλλοδαπών διαμένουν στην Ελλάδα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και εργάζονται και ενισχύει τη δημόσια ασφάλεια. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κανενός είδους ελληνοποίηση, ούτε νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών. Άλλωστε, η Ελλάδα εδώ και τέσσερα χρόνια εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, έχοντας μειώσει τις ροές και επισπεύδοντας την διαδικασία απονομής ή μη ασύλου στους αιτούντες».

Άρα όπως εύκολα καταλαβαίνετε ο πρώην πρωθυπουργός επικράτησε άνετα επί του νυν, μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Δεν ξανάγινε…

Τριγμοί στην κυβέρνηση από την στάση του Αντώνη Σαμαρά για τροπολογία με τους μετανάστες

Βαθαίνει το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την τροπολογία που αφορά στη μονιμοποίηση των μεταναστών που έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια παραμονής στη χώρα, και έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, δεν έκανε την παραμικρή νύξη για τις ενστάσεις που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ από την άλλη ο Αντώνης Σαμαράς παρακολούθησε αυτή την ομιλία από το γραφείο του και όχι από την αίθουσα της Ολομέλειας.

ad” data-onload=”(function E(a,c){function e(){c?p.open():p.open(“text/html”,”replace”);m?k.call(p,b):p.write(b);g.__rendered__=!0}var b=a.getAttribute(“data-contents”),g=a.contentWindow,f=g.parent,p=g.document,d=g.setTimeout;try{var k=f.parent&&f.parent.HTMLDocument&&f.parent.HTMLDocument.prototype.write}catch(q){}var m=k&&f.HTMLDocument&&f.HTMLDocument.prototype.write!==k;-1==a.offsetHeight||g.__rendered__||(g.__rendered__=!0,c?e():d(e,0))})(this,false)”>Κομματική πειθαρχία

Οι πληροφορίες λένε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχουν σκέψεις να μπει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τους βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να συγκρατηθούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν γι’ αυτό το θέμα.

Μάλιστα ο υπουργός Εργασίας, που εισηγείται και θα υποστηρίξει την τροπολογία στη Βουλή, έριξε το γάντι στους βουλευτές της ΝΔ που συντάσσονται με τον Αντώνη Σαμαρά και κάνουν λόγο για οπισθοχώρηση της κυβέρνησης από τη σκληρή ατζέντα κατά προσφύγων και μεταναστών.

«Δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ να μην ψηφίσει μια κεντρική πολιτική της κυβερνήσεως. Όταν είσαι σε ένα κόμμα, δεσμεύεσαι από τις αποφάσεις του κόμματος. Εάν θες να κάνεις τη δικιά σου πολιτική, χαιρετάς και κάνεις κάτι άλλο. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες», είπε μιλώντας στο Mega ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εργασίας έσπευσε, βέβαια, να εξαιρέσει τον Αντώνη Σαμαρά από την έξοδο από τη ΝΔ, λέγοντας ότι δεν είναι ένας απλός βουλευτής αλλά πρώην αρχηγός της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός και άρα «έχει διαφορετικά περιθώρια αυτονομίας».

Την ίδια στιγμή τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο κόμμα, όλοι περιμένουν να δουν αν ο πρώην πρωθυπουργός θα το τραβήξει μέχρι τα άκρα, πηγαίνοντας στη Βουλή με σκοπό να καταψηφίσει την επίμαχη τροπολογία ή εάν θα απέχει από τη διαδικασία προκειμένου να μην πυροδοτήσει ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις.

Εν τω μεταξύ με βάση τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει πει ότι θα ψηφίσει την σχετική τροπολογία στο Μέγαρο Μαξίμου, φοβούνται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τη ΝΔ αναδεικνύοντας την πολυφωνία που υπάρχει στο κυβερνών κόμμα γι’ αυτό το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα