Επιμένουν να δικάσουν τον Βαξεβάνη ακόμα και χωρίς δικηγόρους

Πρωτοφανής επιμονή της προέδρου που δικάζει τον Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, να γίνει η δική, απουσία δικηγόρων του δημοσιογράφου. Παρά το γεγονός ότι δεν παραβρίσκονται οι δικηγόροι του Κώστα Βαξεβάνη, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Βασίλης Καπερνάρος, λόγω κωλυμάτος, ο πρώτος για λόγους υγείας και ο δευτερος επειδή είχε και άλλες δίκες σε εξέλιξη, η πρόεδρος του δικαστηρίου επιμένει

να γίνει η δίκη κανονικά.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου επιδεικτικά δείχνει να αγνοεί ακόμη και το γεγονός της δικαιολογημένης απουσίας ακόμη και της βασικής μάρτυρας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία επίσης δεν μπορεί να παραβρεθεί λόγω της συμμετοχής της στην Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ.

Ο Βασίλης Καπερνάρος μετέβη στην αίθουσα όπου αποφασίζεται η τύχη του Κώστα Βαξεβάνη και απευθυνόμενος στην έδρα του δικαστηρίου είπε ότι «επιδιώκεται να στερήσετε από τον κατηγορουμενο της εκπροσώπηση του από τους δικηγόρους του όπως συνταγματικά κατοχυρώνεται αυτό του το δικαίωμα».

Ο Κώστας Βαξεβάνης παρουσίασε στο δικαστήριο τα επίσημα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η Λίστα Λαγκαρντ παραδόθηκε επισήμως στην Ελληνική Κυβέρνηση και όχι άτυπα και εμπιστευτικά όπως ισχυρίζονταν οι πολιτικοί αρμόδιοι μέχρι και την αποκάλυψη του εγγράφου. Ο Κ. Βαξεβάνης δικάζεται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων γιατί σύμφωνα με το κατηγορητήριο δημοσίευσε ονόματα καταθετών στην τράπεζα HSBC που συμπεριλαμβάνονταν στην επίμαχη λίστα. Μιλάμε για την ίδια λίστα που επιμελώς έκρυβαν και ψεύδονταν για τουλάχιστον 2 χρόνια πολιτικοί και για την οποία υπόθεση παραπέμπεται για κακούργημα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα