Δημήτρης Κουτσούμπας: Αποκλείεται να μην γνώριζε ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές (video)

«Κάντε το όπως οι φοιτητές, δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του, σήμερα στην τηλεόραση του MEGA.

«Το ΚΚΕ δεν δίνει ούτε στήριξη ούτε ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτού του συστήματος», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε πως «όταν

ο λαός αποφασίσει να ενισχύσει το ΚΚΕ και να είναι μαζί του στους δρόμους για μια άλλη πορεία ανάπτυξης, για μια άλλη πορεία, για να φύγουμε από το καπιταλιστικό σύστημα, τότε το ΚΚΕ θα είναι στη διακυβέρνηση».

«Σήμερα», σημείωσε, «που δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις, χρειαζόμαστε ένα δυνατό ΚΚΕ στους αγώνες και στη Βουλή να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα και να υπάρχουν κατακτήσεις», υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα έχει καταθέσει πολλές προτάσεις νόμου και τροπολογίες για την επίλυση λαϊκών προβλημάτων.

Σημαντική παρέμβαση για τις υποκλοπές

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως για τις υποκλοπές υπάρχουν ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες. «Είναι αδιανόητο να μην ήξερε ο πρωθυπουργός. Αποκλείεται να μην ήταν ενημερωμένος, άλλο το πως το χειρίστηκε ή δεν ήθελε να το διαχειριστεί έτσι ή δεν έδωσε τόση σημασία. Δεν τον αθωώνω τώρα, αλλά ο καθένας σκέφτεται ότι θέλει. Η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να μην ήξερε», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ντιμπέιτ και κυβέρνηση συνεργασίας

Ανέφερε επιπλέον ότι «υπάρχουν επιμέρους διαφορές μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά συμφωνούν στα βασικά ζητήματα» και ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να προκύψει κυβέρνηση μετά τις εκλογές στις 21 Μαΐου από τα κόμματα που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση».

Πρόσθεσε ότι «η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση θα πρέπει να ψηφίσει περίπου 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, με το οποίο συμφωνούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και μαζί ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο νέα χαράτσια για τον λαό».

Σχετικά με το ντιμπέϊτ σημείωσε ότι «είναι ασφυκτικά τα χρονικά όρια που αποφάσισε η διακομματική επιτροπή και στα λίγα δευτερόλεπτα, επί της ουσίας, δεν είναι δυνατό να αναπτυχθούν οι θέσεις του κόμματος, να δοθούν κάποια στοιχεία και επιχειρήματα, καθώς υποτίθεται ότι (το ντιμπεϊτ) γίνεται για να ενημερωθεί ο λαός, να κρίνει και να αποφασίσει».

Υπενθύμισε, τέλος, ότι το ΚΚΕ είχε κάνει πρόταση στη διακομματική επιτροπή, που δεν έγινε δεκτή από τα άλλα κόμματα, να αλλάξει το στυλ και του ασφυκτικού χρόνου και των παράλληλων μονόλογων και να γίνει ελεύθερη συζήτηση και να δίνεται η δυνατότητα ο ένας αρχηγός κόμματος να απαντά στον άλλο, αλλά και να τον ερωτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα