Καιρός: Φρένο στις προβλέψεις για καύσωνα βάζει ο Κολυδάς – «Ας μην βιαζόμαστε»

Στις προβλέψεις αρκετών μετεωρολόγων για μίνι καύσωνα θέλησε να απαντήσει μέσω ενός ποσταρίσματος στο Twitter (X) ο Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα πρέπει να βιάζονται να πούνε ότι θα έχει τόση ζέστη.

Πιο συγκεκριμένα ο ο διευθυντής της ΕΜΥ θέλησε να «βάλει φρένο» σε όσα ακούγονται, τονίζοντας ότι από την Κυριακή υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των μοντέλων.

Αυτό δεν σημαίνει

όμως ότι δεν θα κάνει ζέστη, με τον Θοδωρή Κολυδά να επισημαίνει πως αυτή έρχεται και αυτό φαίνεται από τη μεταβολή των θερμοκρασιών.

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ …. Πολλοί τρέχουν να προλάβουν να μας ενημερώσουν για το ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ίσως όμως πάνω στη βιασύνη τους ξεχνούν να παρατηρήσουν ότι ήδη από την Κυριακή υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των μοντέλων, καθιστώντας αρκετά επισφαλείς τις προγνώσεις .

Η ζέστη βέβαια έρχεται και αυτό διακρίνεται από την μεταβολή των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850hPa Στο βίντεο η μεταβολή της θερμοκρασίας στα 850hPa καθώς και οι δύο χάρτες με τις μεγάλες αποκλίσεις θερμοκρασιών μεταξύ τους»

Keywords
Τυχαία Θέματα