Λέσβος: Μεγάλη φωτιά στην Κάπη

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (6/7) στην περιοχή μεταξύ Κάπης και Μανταμάδου, της Λέσβου. Επιχειρούν 15 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβεστες, 8 άνδρες πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντές. Από αέρος επιχειρουν δύο Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 μποφόρ. Οι προβλέψεις είναι για ενισχυμένους βοριάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η φωτιά κινείται γρήγορα λόγω των ξερών χόρτων και των πουρναριών. Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων κ. Μπιμπούδης τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να περιοριστεί η φωτιά αλλά ακόμη είναι σε εξέλιξη γιατί

η ένταση της ενισχύεται από τους ανέμους.

«Δύσκολη» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο πρόεδρος του χωριού Μπάμπης Τζελαϊδής. Αναστατωμένοι οι κάτοικοι, ελπίζουν τα εναέρια μέσα να μπορέσουν να τη θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο, γιατί κοντά υπάρχει το μεγάλο δάσος που ξεκινάει από την Καράβα και πάει στην άλλη πλευρά του νησιού.

Ειδήσεις σήμερα: Βρήκαν και το σκούτερ της εκτέλεσης στο ΨυχικόΚαβάλα: 53χρονος σε αμόκ μαχαίρωσε δύο άνδρες σε κατάστημαΤραγωδία στη Λαμία: Νεκρό βρέφος 2,5 μηνώνΟργή στην Χαλκίδα για τον ασυνείδητο που μετέφερε παιδί στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου! (video)
Keywords
Τυχαία Θέματα