Με τον «νόμο της Ομερτά» η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει το σκάνδαλο της παρακολούθησης Φλώρου

Η εφημερίδα αποκαλύπτει επιπλέον τέσσερα βασικά στοιχεία από την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ: την κακή του σχέση με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, τις διασυνδέσεις του με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, τα ραντεβού «με τους Εβραίους» και μια ακόμα συνομιλία με τον Βασίλη Κικίλια. Σύμφωνα με το Documento, όπως φαίνεται και από την έκθεση της ΕΥΠ, οι σχέσεις του Κωνσταντίνου Φλώρου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, δεν ήταν και οι καλύτερες

δυνατές. Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, η σιγή ιχθύος που τηρεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ από όταν το όνομά του πρωτοβρέθηκε στις λίστες των υποκλοπών, είναι επικίνδυνη για τα ίδια τα θεμέλια της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα που οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, συνεχίζονται ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ανερυθρίαστα ότι βελτίωσε το θεσμικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις.

Συγκάλυψη των υποκλοπών από Μητσοτάκη

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως ήταν ξεκάθαρο λάθος η παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, πως ο ίδιος δεν γνώριζε το παραμικρό και πως «στην πορεία αναδείχθηκε μια συστημική αδυναμία, ένα πλαίσιο παρακολουθήσεων το οποίο ξέφυγε από τον αρχικό του σκοπό, άνθρωποι ανέλαβαν τις ευθύνες τους και έφυγαν από τις θέσεις τους».

Και πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του «διόρθωσε το θεσμικό πλαίσιο» παρότι αποδείχτηκε τις τελευταίες ημέρες ότι ο νόμος, που πέρασε για το απόρρητο των επικοινωνιών, στοχεύσει στη συγκάλυψη του σκανδάλου, καθώς αυτόν τον νόμο επικαλέστηκε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στην γνωμοδότησή του με την οποία απείλησε μέλη της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) με διώξεις, εφόσον προχωρήσουν σε ελέγχους στους παρόχους τηλεφωνίας στο πλαίσιο της έρευνας για παρακολουθήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα