Ο Μητσοτάκης λάνσαρε το δόγμα «νόμος και τάξη» για να δικαιολογήσει τη χθεσινή αστυνομική έφοδο στο ΑΠΘ

Στην κατάσταση των Πανεπιστημίων στέκεται μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτηση που κάνει κάθε εβδομάδα στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τις δύο επιχειρήσεις που έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. μέσα σε δύο ημέρες σε Πανεπιστημιούπολη και ΑΠΘ. Ο ίδιος λάνσαρε το δόγμα «νόμος και τάξη» επιχαίροντας για τη χθεσινή αστυνομική έφοδο με τις αθρόες συλλήψεις στο ΑΠΘ

λέγοντας ότι περιμένει τα ευρήματα της επιχείρησης και ότι «σε κάθε περίπτωση, τα πανεπιστήμιά μας ανήκουν σε όλους τους φοιτητές. Δεν γίνεται να στερούνται την πρόσβαση στην ακαδημαϊκή γνώση από μεμονωμένες μειοψηφίες που κάνουν παράνομες καταλήψεις».

Παράλληλα, καταδίκασε την απαράδεκτη εικόνα μισαλλοδοξίας στην πλατεία Αριστοτέλους. «Αδικεί τόσο την ιστορία και την παράδοσή της, όσο και τη σημερινή κουλτούρα της ανοιχτής και φιλόξενης πόλης που όλοι αγαπάμε. Έγιναν συλλήψεις -η Πολιτεία κινήθηκε αμέσως- και τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη. Από τη δική μας πλευρά, είμαστε σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή βίας που απειλεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και την ίδια την κοινωνική συνοχή. Αυτό αφορά και την ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Δεν μένουμε μόνο στην καταδίκη και τις διαπιστώσεις. Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε δήθεν «πάρτυ» στους πανεπιστημιακούς χώρους να εξελίσσονται σε γιορτές τυφλής βίας και καταστροφής. Για τέτοια επεισόδια πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, και αυτά που προβλέπει ο νόμος φτάνουν μέχρι και την οριστική διαγραφή φοιτητών. Και είναι ευθύνη των πειθαρχικών οργάνων των πανεπιστημίων να εφαρμοστεί ο νόμος, που πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί.»

»Όσοι κατηγορηθούν για εμπλοκή στα επεισόδια θα δικαστούν με βάση τον αυστηρότερο αντιρατσιστικό νόμο. Αλλά και η κοινωνία, όλοι εμείς δηλαδή, πρέπει να απομονώσουμε το μίσος προς ευάλωτους συμπολίτες μας και όσους το καλλιεργούν, πολιτικούς και πολίτες».

Και δεν παρέλειψε να υποσχεθεί «εντονότερη παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές, ιδίως των μεγάλων πόλεων, στις πιο δύσκολες γειτονιές, αυτές που μπορεί να έχουν πιο επιβαρυμένο ιστορικό επεισοδίων και εγκληματικότητας, αλλά και εκεί όπου σημειώνονται περιστατικά με ξυλοδαρμούς ανηλίκων».

Τέλος, παρά την κατακραυγή για τα απογευματινά, επί πληρωμή, χειρουργεία και τις διαμαρτυρίες από υγειονομικούς και ασθενείς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα ότι με την πολιτική αυτή «μειώνεται η ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και οι δαπάνες που κάνουν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ταυτόχρονα, ενισχύεται και το ΕΣΥ αλλά και το εισόδημα των γιατρών και των νοσηλευτών του. Είναι μια win-win πολιτική για όλους.

»Τονίζω και πάλι ότι τα πρωινά χειρουργεία δεν επηρεάζονται καθόλου, θα γίνονται κανονικά και μάλιστα θα ελέγχονται αυστηρά οι κλινικές αν όντως κάνουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις» έγραψε, αν και εκπρόσωποι των γιατρών έχουν καταγγέλλει το αντίθετο. «Από μελέτη που έγινε υπολογίζεται ότι με τον νέο θεσμό η δυναμικότητα του συστήματος αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20%. Η προτεραιοποίηση των επεμβάσεων γίνεται με βάση τη νέα ψηφιακή Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και το κόστος των ιατρικών πράξεων είναι κατά πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο σε ιδιωτικά νοσοκομεία στα οποία αναγκάζονταν να καταφεύγουν οι ασθενείς λόγω της απαγόρευσης που ίσχυε έως πρότινος να εκτελούνται χειρουργεία στο ΕΣΥ μετά το μεσημέρι» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα