«Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων»: Χιλιάδες κάτοικοι και αλληλέγγυοι στους δρόμους

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας σταθμού Μετρό την περιοχή των Εξαρχείων πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στους δρόμους της περιοχής.

Ξεκίνησε η πορεία στα #Εξαρχεια με το πρόταγμα #Φυγετε ενάντια στη δημιουργία σταθμού μετρό στην πλατεία. Δυνατός παλμός μες στην αστυνομοκρατούμενη γειτονιά. #antireport #οχι_μετρο_στα_εξαρχεια pic.twitter.com/m6x63onpYc

Μένουμε Ενεργοί – Υγεία, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη (@Covid19energoi) November 26, 2022

Πάνω από χίλια περίπου άτομα κατέληξαν στην οδό Στουρνάρη κρατώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα ενώ κάποιοι από αυτούς άναψαν και καπνογόνα.

Πορεία υπεράσπισης των Εξαρχείων.
Στουρνάρη. #εξαρχεια #antireport pic.twitter.com/D0tX2teIyo

— Blondie (@Nimia82076477) November 26, 2022

Τη συγκέντρωση κάλεσαν αναρχικές συλλογικότητες, ομάδες αντιεξουσιαστών,καταλήψεις, εργατικά σχήματα και σωματεία, δημοτικές κινήσεις και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς.

Δυναμικό παρών έδωσαν κάτοικοι και αλληλέγγυοι των Εξαρχείων απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για το μετρό στην πλατεία, την «αξιοποίηση» του λόφου Στρέφη, αλλά και το γενικότερο gentrification που υφίσταται η περιοχή.

Πορεία υπεράσπισης των Εξαρχείων.
Στουρνάρη. #εξαρχεια #antireport pic.twitter.com/D0tX2teIyo

— Blondie (@Nimia82076477) November 26, 2022

«Φύγετε!» έγραφε χαρακτηριστικά το κεντρικό πανό, με το μήνυμα να είναι ξεκάθαρα κόντρα στην καταστολή και την έλλειψη διαβούλευσης από μια κυβέρνηση, που μόνο αποφασίζει και διατάζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα