Πανελλήνιες: Πανωλεθρία σε φυσική, ιστορία, μαθηματικά – Σχεδόν το 60% των μαθητών έγραψε κάτω απ’ τη βάση

Γνωστά έγιναν τα αποτελέσματα των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, με το άγχος χιλιάδων μαθητών να λαμβάνει τέλος με τα παιδιά να μαθαίνουν το πόσο έγραψαν στις εξετάσεις.

Βέβαια τα πράγματα δεν φαίνεται να πήγαν τόσο καλά για τους περισσότερους μαθητές και ιδιαίτερα για αυτούς που έγραψαν φυσική, ιστορία και μαθηματικά, καθώς το 60% των συμμετεχόντων έγραψε κάτω από τη βάση!

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα φυσικά οι περισσότεροι τα περίμεναν, καθώς τις προηγούμενες ημέρες πολλά είχαν ακουστεί για τα θέματα που έπεσαν στα συγκεκριμένα μαθήματα, με τους πάντες να χαρακτηρίζουν «για καλά

διαβασμένους».

Σε αυτό το σημείο αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς ημέρες η κυβέρνηση ψήφισε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που μάλλον τυχαίο θα είναι με την επιλογή των θεμάτων στις φετινές εξετάσεις.

Αναλυτικά το ποσοστό των βαθμών κάτω από τη βάση:

Νεοελληνική Γλώσσα – 12,85%Αρχαία Ελληνικά – 40,90%Ιστορία – 59,87%Λατινικά – 34,32%Φυσική – 58,95%Χημεία – 32,64%Μαθηματικά – 58,37%Βιολογία – 32,25%Πληροφορική – 41,27%Οικονομία – 40,90%Πανελλήνιες: Πανωλεθρία σε φυσική, ιστορία, μαθηματικά – Η ανακοίνωση του υπουργείου

Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ: Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, ενώ έχουν αποσταλεί και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο των υποψηφίων, σε όσους το είχαν αιτηθεί.

Β. ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ: Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2024 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες.

Επισημαίνεται ότι το πλήθος των υποψηφίων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ προκύπτει από τη συμμετοχή σε τουλάχιστον δυο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Γ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ: Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το Υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν. Η εφαρμογή συνυπολογίζει τους γραπτούς βαθμούς και τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων για κάθε Τμήμα. Η εφαρμογή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ιστοσελίδα https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Δ. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ: Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ.. Δείτε τα αναλυτικά ΕΔΏ.

Πανελλήνιες 2024: Εκτιμήσεις ΕΒΕ ανά ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ 2024 – Πτώση στα 3 από τα 4 Πεδία

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Τμήματος Μελετών της Keystone, οι Εκτιμήσεις των Μέσων Όρων των Βαθμών και των Ελάχιστων Βάσεων (ΕΒΕ) του 2024, για τα 4 βασικά μαθήματα του ΓΕΛ, με βάση τα βαθμολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, για τα 4 Επιστημονικά Πεδία, στα τμήματα τα οποία δεν απαιτούν Ειδικό Μάθημα είναι οι εξής (με πιθανή απόκλιση μικρότερη του 0,5%):

Επιστημονικό Πεδίο 1 (Ανθρωπιστικών): Μ.Ο. Βαθμών: 11,37.
Μικρότερη Δυνατή ΕΒΕ: 9,10 (πέρσι: 9,42): Πτώση,Επιστημονικό Πεδίο 2 (Θετικών) : Μ.Ο. Βαθμών: 12,11.
Μικρότερη Δυνατή ΕΒΕ: 9,69 (πέρσι: 9,87): Πτώση.Επιστημονικό Πεδίο 3 (Υγείας) : Μ.Ο. Βαθμών: 11,96.
Μικρότερη Δυνατή ΕΒΕ: 9,57 (πέρσι: 9,31): Άνοδος.Επιστημονικό Πεδίο 4 (Οικονομίας-Πληρ/κης) : Μ.Ο. Βαθμών: 10,43
Μικρότερη Δυνατή ΕΒΕ: 8,34 (πέρσι: 8,34): Αμετάβλητη.

Όπως και πέρσι η μικρότερη δυνατή ΕΒΕ, είναι αυτή του 4ου Επιστημονικού Πεδίου με 8,34, ακριβώς όπως και πέρσι!

*Οι εκτιμήσεις των ΕΒΕ, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ενδεικτικά και με επιφύλαξη, ειδικά όσον αφορά στους υποψηφίους που βρίσκονται κοντά στις ΕΒΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιάμαλη: Η τελευταία εκπομπή στο KONTRA – Αποχαιρέτησε συγκινημένη το κοινό (video)

Κερατσίνι: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή με σημάδια στραγγαλισμού – Όλα δείχνουν γυναικοκτονία

Εύβοια: Σε πένθος η Κάρυστος μετά την τραγωδία – Το φορτηγό που παρέσυρε τον 16χρονο (video)

Λευτέρης Χαρίτος: Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση – «Δεν κάνουμε ταινίες για πλάκα» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα