Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική η απεργία των διοικητικών των Πανεπιστημίων

Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική, κρίθηκε για δεύτερη φορά η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, μετά την τελευταία προσφυγή του υπουργού Παδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι απεργοί, μπορούν ανά πάσα στιγμή να πραγματοποιήσουν νέα απεργία

με διαφορετικά όμως αιτήματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ειδικός Γραμματέας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, είπε: «Θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για συνέχιση των κινητοποιήσεων». Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, από την πλευρά του, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ» είπε πως χρειάζεται βούληση από τις πρυτανικές Αρχές για να ξεκινήσουν μαθήματα και εξετάσεις, ενώ έστειλε μήνυμα στον πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, ζητώντας του να κάνει «ό,τι είναι στο χέρι του για να μη χαθεί το εξάμηνο» καθώς σε διαφορετική περίπτωση «θα φέρει ακεραία την ευθύνη».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πράξει η Πολιτεία στην περίπτωση που οι πρυτάνεις δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ομαλή πρόσβαση του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών, ο Κωνσταντίνους Αρβανιτόπουλος είπε ότι ο νόμος είναι σαφής και πως η Πολιτεία θα προσέξει «να μην υπάρχουν τραμπουκισμοί».

«Η Πολιτεία θα εξασφαλίσει αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει εάν αυτό σημαίνει και μια πιθανή επέμβαση της αστυνομίας.

«Η κυβέρνηση οδηγεί τα Πανεπιστήμια στο απόσπασμα», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν πρέπει να μένουν πλέον αμφιβολίες για το ότι η κυβέρνηση, με τις ευλογίες της τρόικας, οδηγεί τα πανεπιστήμια στο εκτελεστικό απόσπασμα. Επί 11 εβδομάδες συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και τα πανεπιστήμια μένουν κλειστά. Επί 11 εβδομάδες η κυβέρνηση δεν μπαίνει καν στον κόπο να υποκριθεί ότι κάνει διάλογο με τους απεργούς και την πανεπιστημιακή κοινότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κύμα των απολύσεων δεν οδηγεί μόνο στην εξαθλίωση δύο χιλιάδες οικογένειες. Ταυτόχρονα προκαλεί την πλήρη διάλυση των ήδη υποχρηματοδοτούμενων πανεπιστημίων και την υποβάθμιση των σπουδών σε αυτά, αφού τα ιδρύματα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν με στοιχειώδη επάρκεια.

Γίνεται πλέον φανερό ούτε η κυβέρνηση ούτε η τρόικα ενδιαφέρονται για το αν θα υπάρχει ποιοτική τριτοβάθμια εκπαίδευση και έρευνα στην Ελλάδα. Αποτελεί επιτακτική κοινωνική ανάγκη να τους σταματήσουμε πριν γυρίσουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα