Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

Αναστάτωση προκάλεσε η είδηση περί απόπειρας εισβολής αγνώστων στο υπόγειο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, εκεί όπου φυλάσσεται ένας μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας, μικρής ισχύος και καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», άγνωστοι που πιθανότατα συμμετείχαν στην κατάληψη του ΑΠΘ, φέρεται να έσπασαν με αλυσοπρίονο το εξωτερικό περίβλημα της προστασίας

που βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας της σχολής. Το περίεργο….δημοσίευμα σχολίασε ο  πρύτανης του  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με παρέμβασή του στην τηλεόραση του OPEN, και διαψεύδει πως έγινε απόπειρα παραβίασης, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας αρχικά πως πρόκειται για ένα συμβάν που πιθανόν έγινε πριν από περίπου 1,5 μήνα. Το μόνο που εντοπίστηκε είναι ένα σπασμένο λουκέτο σε πόρτα που οδηγεί στο υπόγειο της Σχολής Θετικών Επιστημών, εκεί όπου βρίσκεται ο πυρηνικός αντιδραστήρας.

«Δεν τίθεται θέμα διαρροής ραδιενεργού υλικού»

Ο κ. Χαράλαμπος Φειδάς μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» αρχικά εξήγησε πως ο πυρηνικός αντιδραστήρας «είναι ένα μικρός αντιδραστήρας που χρησιμοποιείται καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς και έχει μικρό βαθμό επικινδυνότητας».

«Δεν τίθεται θέμα διαρροής ραδιενεργού υλικού, δεν τίθεται θέμα ανάφλεξης, υπόκειται σε όλους τους ελέγχους και από την Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, φυλάσσεται σε χώρο στο υπόγειο, με θωρακισμένη πόρτα και συναγερμό. Είναι από το 1974 για εκπαιδευτικούς σκοπούς για το τμήμα Φυσικής», σημείωσε.

Πλέον το ερώτημα που γεννάται, είναι γιατί έγινε τόσος ντόρος (σ.σ κυρίως απο φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ)  για την υποτιθέμενη παραβίαση στην σχολή, που παρουσίασαν το θέμα ως πυρηνική απειλή για την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή  δεν θεώρησαν ότι πρέπει να παραχωρήσουν χώρο από τα πρωτοσέλιδά τους, ώστε να φιλοξενήσουν ένα απόσπασμα από τη συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και την απόδραση με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σίβα της Αιγύπτου. Τόσο σημαντική είναι η πολιτική προστασία της κυβέρνησης τελικά;
Keywords
Τυχαία Θέματα