Σ. Φάμελλος: Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει θίξει την αξιοπιστία της πολιτικής

«Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα στο κράτος δικαίου της χώρας μας, το οποίο δεν δημιουργεί η αντιπολίτευση αλλά η κυβέρνηση. Η αντιπολίτευση οφείλει, από τον όρκο που έχουμε δώσει στο Σύνταγμα, να θέτει ερωτήματα και να υπερασπίζεται το Σύνταγμα», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μιλώντας στον Flash 99,4

«Ο κ.Μητσοτάκης πρέπει να προσέλθει στη Βουλή, την οποία υποτίμησε

στη συζήτηση των πορισμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη. Υποτίμησε δε και την κοινωνία, τους συγγενείς των θυμάτων, τη μνήμη των θυμάτων, τη Δημοκρατία. Ο κ.Μητσοτάκης πρέπει να έρθει στη Βουλή γιατί το κυριότερο είναι ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της πολιτικής. Ο κ.Μητσοτάκης έχει θίξει την αξιοπιστία της πολιτικής και γι’ αυτό υπάρχει και το ευρύτατο κλίμα κοινωνικής αμφισβήτησης των επιλογών της κυβέρνησης και το εμπεδωμένο αίσθημα του σχεδίου συγκάλυψης. Αυτά τα ερωτήματα δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα. Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα στο κράτος δικαίου της χώρας μας, το οποίο δεν δημιουργεί η αντιπολίτευση αλλά η κυβέρνηση. Η αντιπολίτευση οφείλει, από τον όρκο που έχουμε δώσει στο Σύνταγμα, να θέτει ερωτήματα και να υπερασπίζεται το Σύνταγμα», τόνισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Flash 99,4” και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Συρμάτση.

Πρόσθεσε δε ο Σωκράτης Φάμελλος: «Το Ευρωκοινοβούλιο τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας δημιουργούνται από κυβερνητικές επιλογές, δεν δημιουργούνται από την αντιπολίτευση, η οποία ελέγχει. Τα προβλήματα δημιουργούνται από τον ίδιο τον κ.Μητσοτάκη, ο οποίος δεν έχει πει ακόμα αν υπήρχε κέντρο ελέγχου των παρακολουθήσεων εντός του Μαξίμου και αν συνδέονται στελέχη της ΝΔ ακόμη και με το θέμα της εξαγωγής του παράνομου λογισμικού στο εξωτερικό. Δεν έχει απαντήσει ακόμη για το ποια στελέχη της ΝΔ διαχειρίστηκαν προσωπικά δεδομένα των πολιτών στα κεντρικά της γραφεία, κάτι το οποίο αποδείχθηκε με τη χρήση τους από την κα Ασημακοπούλου και από τις παραιτήσεις κεντρικών στελεχών. Δεν έχει απαντήσει για το μείζον θέμα της επίθεσης κατά των ανεξάρτητων αρχών, που έγινε ξεκάθαρα αλλά και κατά υψηλόβαθμων δικαστικών, υπενθυμίζω την κα Τουλουπάκη και σίγουρα τον κ.Ράμμο».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών, σημείωσε «Ως προς το έγκλημα των Τεμπών υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα: Ποιος έδωσε την εντολή του μπαζώματος και χάθηκαν πειστήρια δύο μέρες μετά το δυστύχημα; Για ποιο λόγο διαχύθηκαν στη δημοσιότητα μονταρισμένες συνομιλίες μηχανοδηγών και σταθμάρχη, γεγονός που αποκαλύφθηκε από το δημοσίευμα του Βήματος; Και προφανώς για ποιο λόγο ο κ. Καραμανλής δεν έλαβε υπόψη του τις πολλαπλές επισημάνσεις για τους σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας που ήρθαν στα χέρια του γραπτώς και με τις θεσμικές διαδικασίες;»

Ερωτηθείς για την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για τοποθέτηση διεθνών παρατηρητών στις εκλογές ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε «Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο προβλέπει για όλες τις χώρες τον τρόπο με τον οποίο διενεργούνται οι εκλογές και πως γίνεται η εκλογική παρατήρηση, που είναι μία μακροπρόθεσμη διαδικασία. Μία παρατήρηση που αφορά την προεκλογική περίοδο, την ημέρα των εκλογών, τη διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίων, τη διαδικασία ενημέρωσης των πολιτών, τη δυνατότητα των κομμάτων να παρουσιάζουν στους πολίτες το πρόγραμμά τους. Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) έχει δημοσιεύσει ήδη την τελική έκθεση της αξιολόγησης των εκλογών στη χώρα μας για το Μάιο του 2023, που δημοσιεύθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 2023. Άρα η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη δεν είναι κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά, είναι μία διαδικασία η οποία προβλέπεται. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι όλες οι διαδικασίες στη χώρα μας και το κράτος δικαίου να είναι θωρακισμένες και ασφαλείς και να μην υπάρχει καμία ανησυχία, κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας και δημοκρατίας. Γιατί καλύτερα να προλαμβάνουμε και να επιλύουμε προβλήματα παρά να αφήνουμε τη χώρα μας να συζητείται αρνητικά, όπως έγινε δυστυχώς πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα