Σκάνδαλα διαφθοράς: Συμπτώσεις και συγχρονισμοί

Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε: Δεν υπήρξε σκάνδαλο διαφθοράς με ανάμιξη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση των υποκλοπών.

Όλα όσα απασχόλησαν την εσωτερική επικαιρότητα και στιγματίστηκαν από τα διεθνή ΜΜΕ περί παραβίασης στοιχειωδών ατομικών ελευθεριών στη χώρα μας, μέσω της παρακολούθησης υπουργών, πολιτικών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, στρατιωτικών, δικαστικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, αποδίδονται σε σειρά συμπτώσεων.

Η ΕΥΠ, η οποία παρακολουθούσε το

μισό πολιτικό σύστημα της χώρας, του Νίκου Ανδρουλάκη συμπεριλαμβανομένου, το έκανε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για προφανείς… εθνικούς λόγους.

Απλή σύμπτωση το γεγονός ότι, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, η ΕΥΠ εντάχθηκε απευθείας στο γραφείο του πρωθυπουργού και μάλιστα με απόφασή του αμέσως μετά τις εκλογές του 2019.

Απλή σύμπτωση και το γεγονός ότι καμία από αυτές τις παρακολουθήσεις που διενεργούσε η ΕΥΠ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ως προς τον εθνικό κίνδυνο που διέτρεχε η Ελλάδα. Στο όνομα του οποίου καταπατούνταν τα ατομικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των παρακολουθούμενων προσώπων.

Σύμπτωση, λοιπόν, το γεγονός ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τόσα δημόσια πρόσωπα. Αφού σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώθηκαν οι λόγοι της παρακολούθησης.

Σε απλή… σύμπτωση όμως αποδίδεται και το γεγονός ότι πολλοί από τους παρακολουθούμενους από την ΕΥΠ έπεσαν θύματα ταυτόχρονης παρακολούθησης και από το κακόβουλο και απαγορευμένο στη χώρα μας λογισμικό Predator. 

Σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιούσε το παράνομο λογισμικό για να παρακολουθεί εκείνους που παρακολουθούσε και με συμβατικά μέσα.

Από σατανική… σύμπτωση, κάποιοι υπουργοί, πολιτικοί, στρατιωτικοί, δικαστικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ για… εθνικούς λόγους, παρακολουθούνταν ταυτόχρονα και από ιδιωτικές εταιρείες αλλά για άλλους λόγους, προφανώς ιδιωτικούς.

Πόσες πιθανότητες, αλήθεια, υπάρχουν εκατοντάδες δημόσια πρόσωπα να παρακολουθούνται με τους συμβατικούς τρόπους από την ΕΥΠ για εθνικούς λόγους και την ίδια στιγμή να παρακολουθούνται και με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, αλλά από ιδιώτες, για… άλλους λόγους;

Ελάχιστες έως μηδενικές, είναι η απάντηση. Εκτός κι αν πρωταγωνιστούμε, εν αγνοία μας, σε κατασκοπευτικό μυθιστόρημα της εποχής του ψυχρού πολέμου, που διαδραματίζεται στο Βερολίνο.

Και μια και η συζήτηση περί… τυχαιότητας και συμπτώσεων στην ελληνική πολιτική ζωή, μήπως η Δικαιοσύνη δεν αποκάλυψε σωρεία… τυχαίων γεγονότων και στο άλλο μεγάλο σκάνδαλο που συγκλόνισε τη χώρα επί κυβέρνησης Σαμαρά, το σκάνδαλο Novartis;

Σύμπτωση δεν ήταν το γεγονός ότι το σκάνδαλο χρηματισμού «government officials», κυβερνητικών αξιωματούχων δηλαδή, στη χώρα μας από την γνωστή πολυεθνική το αποκάλυψαν οι αμερικανικές και όχι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές;

Σύμπτωση δεν ήταν το ότι ο όρος «government officials», που σημαίνει σε ακριβή μετάφραση «κυβερνητικοί αξιωματούχοι», στην Ελλάδα μεταφράστηκε επί το βολικότερο ως «κυβερνητικοί υπάλληλοι»; Αφού αν οι Αμερικανοί ήθελαν να πουν «κυβερνητικοί υπάλληλοι», θα έλεγαν «government employees» και όχι «government officials»…

Σύμπτωση δεν ήταν το γεγονός ότι για ένα σκάνδαλο χρηματισμού «κυβερνητικών αξιωματούχων» στη χώρα μας, που επιβεβαιώθηκε και από την ίδια την πολυεθνική εταιρεία, η οποία υποχρεώθηκε να καταβάλει σημαντικό ποσό σαν αποζημίωση στις αμερικανικές αρχές, κανένας «κυβερνητικός αξιωματούχος» δεν οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη;

Ή μήπως δεν ήταν σατανική σύμπτωση το γεγονός ότι το σημαντικότερο αδίκημα για πολιτικούς, αυτό της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά στην οικονομική ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο εξ αιτίας του σκανδάλου, παραγράφηκε σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και γι’ αυτό και η υπόθεση, ως προς αυτό το αδίκημα, έκλεισε οριστικά;

Ή, ακόμη, δεν πρόκειται περί σατανικής συμπτώσεως ότι την ίδια εποχή του σκανδάλου χρηματισμού «κυβερνητικών αξιωματούχων» από τη Novartis, βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου, πολιτικά υπεύθυνου για τον χώρο της υγείας εκείνη την εποχή, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από την Δικαιοσύνη σαν «αδιευκρίνιστα», προκειμένου να μπει η υπόθεση στο αρχείο;

Πόσες πιθανότητες έχει ένας πολιτικός που βρίσκεται σε θέση «κυβερνητικού αξιωματούχου» ακριβώς την εποχή που συμβαίνει αποδεδειγμένο σκάνδαλο διαφθοράς στον τομέα ευθύνης του, στους λογαριασμούς του οποίου βρίσκονται μάλιστα αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά, να απαλλαγεί και η δίωξή του να σταματήσει και να μπει στο αρχείο, επειδή τα ποσά που βρέθηκαν χαρακτηρίζονται σαν… «αδιευκρίνιστα»;

Η απάντηση είναι ότι οι πιθανότητες είναι εξαιρετικά ελάχιστες.

Όσες, δηλαδή, είναι οι πιθανότητες και για ένα αναγνωρισμένο και αποδεδειγμένο σκάνδαλο διαφοράς «κυβερνητικών αξιωματούχων» σε μια πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα, να μη διωχθεί και να μην οδηγηθεί ποτέ στο δικαστήριο ούτε ένας «κυβερνητικός αξιωματούχος».

Στην επιστήμη, πάντως, η επανάληψη πολλών τυχαίων γεγονότων παύει να συνιστά σύμπτωση, καθώς αποτελεί σύμπτωμα συγχρονισμού. Που σημαίνει ότι κάποια συστηματική αιτία υπάρχει πίσω από τα γεγονότα που συγχρονίζει την πρόκλησή τους.

Αλλά, σύμφωνα με τη θεωρία του… χάους, μήπως και ο συγχρονισμός δεν μπορεί να αποδοθεί κι αυτός σε σειρά… συμπτώσεων;

Πηγή: TVXS

Ειδήσεις σήμερα:

Κωστής Μαραβέγιας: Ακυρώνει συναυλίες λόγω πένθους

Ομολογία ενοχής από τον «εγκέφαλο» της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους μετά από 23 χρόνια

Έπαθε το σοκ της ζωής της: 30χρονη ανακάλυψε πως ο σύντροφός της ήταν ο βιολογικός της αδελφός

Σαντορίνη: Το απίστευτο μήνυμα μαγαζιού σε ντόπιους – «Μη σηκώνεστε για να κάτσουν οι τουρίστες»

Keywords
Τυχαία Θέματα