Νεκρός νοσηλευτής στο ΑΧΕΠA: Εντοπίστηκε από συνάδελφό του στην αλλαγή βάρδιας – Τι γνωρίζουμε

Ένα τραγικό γεγονός εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης (19/07), στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, όταν νοσηλεύτρια κατά την αλλαγή βάρδιας, εντόπισε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, νεκρό έναν 51χρονο συνάδελφο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, την Τρίτη -ημέρα γενικής εφημερίας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ-, στις 8:30 το βράδυ, ο 51χρονος νοσηλευτής, ο οποίος απασχολούταν ως χειριστής αγγειογράφου,

αποσύρθηκε στον χώρο όπου αναπαύεται το προσωπικό τις ώρες διαλλείματος, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε περίπου δυόμισι ώρες μετά (σ.σ. 10 με 10:30), όταν η συνάδελφός του έφτασε στον χώρο για να ξεκινήσει τη βάρδια της. Ο άτυχος άντρας είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή αβοήθητος μέσα στο νοσοκομείο, ενώ ήταν νεκρός επί ώρες μέχρι να τον αντιληφθούν οι συνάδελφοι του.

Όπως αναφέρει εργαζόμενος του νοσοκομείου στο GRTimes χρειάστηκε να παραβιαστεί η πόρτα του δωματίου, ώστε να παραληφθεί ο 51χρονος και να διαπιστωθεί ο θάνατος του, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε ιστορικό με καρδιολογική πάθηση και πιθανόν αυτό να του κόστισε τη ζωή.

«Ήταν μόνος του στη βάρδια» – Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και οι άθλιες συνθήκες εργασίας

Η νοσηλεύτρια που εντόπισε τον άτυχο 51χρονο, ανέφερε, μιλώντας στο GRTimes ότι «ο άνθρωπος ήταν αδιάθετος, είχε ενοχλήσεις και έκανε καρδιογράφημα την ίδια μέρα, αλλά δεν είχε την πολυτέλεια να μην εργαστεί, καθώς δεν υπάρχει άλλος συνάδελφος να τον αντικαταστήσει. Είναι ένας σε κάθε βάρδια, μόνος του, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με το άγχος ότι αν του συμβεί κάτι δεν μπορεί να λείψει ή χειρότερα ότι δεν μπορεί να τον βοηθήσει κανείς αν χρειαστεί βοήθεια. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που εργάζεται 30 χρόνια ως νοσηλευτής».

Στη συνέχεια, η νοσηλεύτρια έκανε λόγο για υποστελεχωμένα νοσοκομεία, γεγονός που αναγκάζουν τους εργαζομένους σε εξαντλητικές βάρδιες.

«Τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα, δεν υπάρχει νέο προσωπικό, εμείς είμαστε γερασμένοι, έχοντας αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια δύσκολες καταστάσεις με την πανδημία. Οι άδειες αναστέλλονται πολλές φορές γιατί δεν έχουμε άτομα να δουλέψουν. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος προφανώς δεν ήθελε να επιστρέψει κάποιον εργαζόμενο από άδεια, προκειμένου να λείψει ο ίδιος, δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία του. Παράλληλα το πόστο που εργαζόταν ήταν εξειδικευμένο και δεν υπάρχουν εργαζόμενοι να το καλύψουν.

Όλα αυτά μας αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι η τελευταία προτεραιότητα. Εργάζεσαι 30χρόνια στον πιο δύσκολο τομέα και δεν μπορείς να πάρεις άδεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα