Βόλος: Αποκρουστικές εικόνες με χιλιάδες νεκρά ψάρια στο λιμάνι – Ανάστατοι οι κάτοικοι εξαιτίας της δυσοσμίας (Video)

Απόκοσμο και αποκρουστικό παραμένει το σκηνικό στο λιμάνι του Βόλου που συνεχώς γεμίζει από ψάρια νεκρά, με τη δυσοσμία να είναι ανυπόφορη. Το φαινόμενο οφείλεται στους χιλιάδες τόνους νερού από την Λίμνη Κάρλα και τις γύρω περιοχές που χύνονται καθημερινά μέσω του χειμάρρου Ξηριά στον Παγασητικό κόλπο.

Μαζί τους παρασύρουν και χιλιάδες ψάρια του γλυκού νερού, τα οποία μόλις έρθουν σε επαφή με το θαλασσινό νερό, πεθαίνουν.

Συνεργία απομακρύνουν τα νεκρά ψάρια από την θάλασσα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας

(26/08), ενώ το απόγευμα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Δείτε τις εικόνες: 

      

Τι αναμένεται να προταθεί στη σύσκεψη

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σήμερα στις 6 το απόγευμα παρουσία αρμοδίων φορέων, η Περιφέρεια θα προτείνει στον ΟΛΒ την τοποθέτηση ενός προστατευτικού διχτυού στην έξοδο του χειμάρρου Ξηριά, ώστε να εμποδίζεται η μεταφορά ψαριών γλυκού νερού στον Παγασητικό κόλπο, αποτρέποντας έτσι τις δυσάρεστες εικόνες που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις σε όλη τη χώρα.

Η λύση με το δίχτυ είναι προσωρινή, καθώς εγκρίθηκε πρόσφατα και σήμερα ανακοινώνεται από τους κ. Κουρέτα και τον κ. Τριαντόπουλο η υλοποίηση των απαραίτητων έργων, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών στον ταμιευτήρα της Κάρλας, οι οποίες προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias. Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση του θυροφράγματος και του αντλιοστασίου στην Πέτρα, ώστε τα νερά να επιστρέφουν στον ταμιευτήρα.

Μιλώντας, προ ημερών, για το ζήτημα ο Δημήτρης Κλαουδάτος, Αναπληρωτής Kαθηγητής στο Τμήμα Ιχθυολογίας – Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τόνισε πως «τα ψάρια προέρχονται από τα παρακάρλια ύδατα, όχι από την λίμνη, τα οποία παρασύρονται και πέφτουν στο θυροφράγμα μαζί με τα νερά της αποστράγγισης και καταλήγουν στην θάλασσα, όπου ψοφούν λόγω της διαφοράς αλατότητας».

Τα ψόφια ψάρια -όπως είπε- λόγω της θαλασσοταραχής ξεβράζονται στην παραλία και πρέπει να περισυλλεχθούν. «Δεν συνιστούν κίνδυνο για την υγεία του κόσμου και δεν υπάρχει θέμα μόλυνσης των υδάτων του Παγασητικού και τα αλιεύματα από τον κόλπο είναι απολύτως ασφαλή».

Όπως τόνισε ο κ. Κλαουδάτος, πάντως, το να τοποθετηθεί μια σήτα στον αγωγό των υδάτων, προκειμένου να συγκρατούνται τα ψάρια, θα προκαλέσει άλλο πρόβλημα, καθώς εκεί θα συγκεντρώνονται και τα φερτά υλικά που κατεβαίνουν φυσικά με τα νερά, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα, εάν δεν καθαρίζονται συνεχώς.

Ειδήσεις σήμερα:

Αναστάτωση σε πτήση της Aegean: Επέστρεψε στην Κρήτη λόγω των επιθέσεων στο Ισραήλ

Πύργος: Ξύλο σε γάμο επειδή η νύφη πάτησε το πόδι του γαμπρού

Μύκονος: 23χρονη τουρίστρια έπεσε θύμα βιασμού από 3 άνδρες

Κύρτσος: Με ποια λέξη έχει συνδυάσει το όνομα «Μητσοτάκης»

Keywords
Τυχαία Θέματα