Reuters: O Dijsselbloem διάδοχος του Juncker

Το όνομα του άσημου Υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας, Jeroen Dijsselbloem, ακούγεται εδώ και καιρό στους ευρωπαϊκούς κύκλους ως αυτό του πιθανότερου διαδόχου του απερχόμενου Προέδρου του Eurogroup, Jean-Claude Juncker.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αυτή η εξέλιξη θα πρέπει πλέον να θεωρείται περίπου ως δεδομένη. Η επίσημη απόφαση θα ληφθεί στις 21 Ιανουαρίου από το Eurogroup και ο σημαντικότερος δελφίνος έχει ξεκινήσει ευρωπαϊκή τουρνέ για να «κλειδώσει» την εκλογή του.

Χθες συνάντησε

τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, καθώς και τους ομόλογούς του από το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Σήμερα επισκέπτεται τη Ρώμη και αύριο το Παρίσι.

«Φαίνεται ότι το πράγμα κινείται προς την κατεύθυνση του Ολλανδού», σχολίασε αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Η προαγωγή του Jeroen Dijsselbloem φέρεται να έχει ήδη αποφασισθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, αλλά η επισημοποίησή της αφέθηκε στους υπουργούς οικονομικών κατ’ εφαρμογή των ευρωπαϊκών συνθηκών.

Ο ρόλος του Eurogroup αλλά και του Προέδρου του, όπως επισημαίνει και το δημοσίευμα του Reuters, αναμένεται να αναβαθμισθεί κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς η ευρωζώνη υιοθετεί ολοένα και πιο κεντρικά καθοδηγούμενες πολιτικές, στα πλαίσια της δημοσιονομικής και τραπεζικής ενοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα