Αλεξανδρής ή Αδαμόπουλος στον ΔΣΑ;

Στη μάχη του δεύτερου γύρου των εκλογών του ΔΣΑ μπαίνουν σήμερα και την Τρίτη οι δικηγόροι της Αθήνας, προκειμένου να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρό τους.

Μετά το αποτέλεσμα-έκπληξη του πρώτου γύρου, με τον Βασίλη Αλεξανδρή να επικρατεί με διψήφια διαφορά του εν ενεργεία προέδρου Γιάννη Αδαμόπουλου, τα προγνωστικά μιλούν για αλλαγή φρουράς σε έναν από τους σημαντικότερους επιστημονικούς συλλόγους της χώρας, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί και από τα

αποτελέσματα της κάλπης θα σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία χάνει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο Βασίλης Αλεξανδρής, προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάστηκε ως ανεξάρτητη υποψηφιότητα, και κατάφερε να εισπράξει ψήφους και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Ο Γιάννης Αδαμόπουλος από την άλλη, “πλήρωσε” τη δυσφορία που υπήρχε για πεπραγμένα της θητείας του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι συγκέντρωσε πιο χαμηλό ποσοστό από τον συνδυασμό του, ο οποίος ανακηρύχτηκε πρώτη δύναμη.

Τις μέρες που ακολούθησαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια να επανασυσπειρωθεί ο χώρος της Κεντροδεξιάς γύρω από τον Γιάννη Αδαμόπουλο, και το βράδυ της Τρίτης όταν θα γίνει η καταμέτρηση, θα αποδειχθεί πόσο πετυχημένη ήταν η προσπάθεια αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα