Αιφνιδιαστικά… διαλλακτικός ο Πούτιν. Ζητάει αναβολή δημοψηφίσματος και αποσύρει τα στρατεύματα!

Έκκληση στους φιλορώσους αυτονομιστές να αναβάλλουν το δημοψήφισμα που έχουν προγραμματίσει για τις 11 Μαϊου, απηύθυνε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ασφαλώς αιφνιδίασε τους πάντες. “Θα το σκεφτούμε”, η πρώτη αντίδραση των αυτονομιστών.

Ο Πούτιν πιστεύει πως το κλίμα δεν είναι κατάλληλο για μία τέτοια ενέργεια και δεσμεύθηκε πως θα διαπραγματευτεί για μια δίκαιη λύση

στο ουκρανικό ζήτημα.

“Για το καλό του διαλόγου θα ήταν προτιμότερο να μη γίνει το δημοψήφισμα”, σχολίασε και σημείωσε πως μόνο αν το Κίεβο διαπραγματευθεί απευθείας με τους αυτονομιστές, μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Μάλιστα, σημείωσε πως είναι πρόθυμος να αποσύρει όλα τα στρατεύματα της Ρωσίας που βρίσκονται στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία.

Παράλληλα, επανέλαβε πως είναι απαραίτητο να σταματήσει και η στρατιωτική επιχείρηση από την πλευρά του Κιέβου, ενώ κατηγόρησε τη Δύση πως ρίχνει τις ευθύνες στη Ρωσία, παρότι αυτή οδήγησε σε αδιέξοδο την κατάσταση στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους είχαν διακηρύξει πως δεν επρόκειτο να αναγνωρίσουν το συγκεκριμένο δημοψήφισμα της 11ης Μαϊου.

Πάντως, στην ανατολική Ουκρανία η ένταση παραμένει, ενώ την Τετάρτη πληροφορίες αναφέρουν πως στη Μαριούπολη, οι αυτονομιστές ανακατέλαβαν το Δημαρχείο της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα