Δένδιας: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών διευκολύνει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Νίκος Δένδιας… αιφνιδίασε με τις δηλώσεις στο ΒΗΜΑ FM, καθώς υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να λύσει τον «Γόρδιο Δεσμό» της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Είμαι μειοψηφία σ’ αυτό, αλλά πιστεύω ότι διευκολύνει και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ποιος θα τολμήσει από τα μικρά κόμματα να ρίξει την κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή; Εκ του θεσμικού ρόλου του ΠτΔ, όλα

τα κόμματα έχουν προφανή λόγο να συμπράξουν στην εκλογή ΠτΔ. Όσο ευρύτερη η πλειοψηφία, τόσο καλύτερα για το κράτος και την πατρίδα», τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και συμπλήρωσε:

«Χάσαμε τις ευρωεκλογές και δεν είναι ντροπή αυτό» σχολίασε ο κ. Δένδιας και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να τη μεταφράσει την ήττα «με έναν τρόπο που είναι ευθέως αντιπραγματικός και παράλογος. Ότι με τη διαφορά των τριών μονάδων που έχει πρέπει να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική, να αλλάξουν οι επιλογές και μέχρι να γίνουν εκλογές να τεθεί η κυβέρνηση της χώρας υπό επιτροπεία… Δεν είναι σοβαρά πράγματα τώρα αυτά…».

Επίσης, χαρακτήρισε εξαιρετικά άκομψο το αίτημα του κ. Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές «γιατί περνάμε δύσκολους καιρούς και δεν έχει έννοια να οξύνουμε, αλλά όταν μιλάς για έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας, δεν μπορείς να λες «να μη διανοηθεί» μ’ αυτό το διατακτικό ύφος».

Keywords
Τυχαία Θέματα