Διακοπές από τον… Φλεβάρη

Μετά και την επισφράγιση του αποκλεισμού από την συνέχεια των ευρωπαϊκών αγώνων, χθες από τη Λεβάντε (η πρόκριση είχε κριθεί από το 3-0 της πρώτης αναμέτρησης), ο Ολυμπιακός «τελείωσε», σχεδόν, τις φετινές του υποχρεώσεις. Με την ανυπαρξία των ανταγωνιστών του στο ελληνικό πρωτάθλημα και το μόνο, ελάχιστο, ενδιαφέρον να εστιάζεται από μεριάς ερυθρολεύκων στο Κύπελλο, οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν σαν αγγαρεία τους εναπομείναντες αγώνες.

Ο Μίτσελ δύσκολα θα επιτύχει να έχει στον βαθμό ετοιμότητας που

επιθυμεί τους παίχτες, χωρίς κάποιο αγωνιστικό κίνητρο. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μια μεγάλη περίοδο διακοπών από το τέλος Φλεβάρη και μέχρι τον Αύγουστο που θα ξεκινήσουν οι νέες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Κανείς δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί πως δεν θα χαλαρώσουν οι ρυθμοί στου Ρέντη. Αυτό παραμένει για χρόνια και το μεγάλο πρόβλημα των Πειραιωτών. Αυτό ουσιαστικά τους κοστίζει την λιτή παρουσία τους στα Κύπελλα Ευρώπης. Τον ετήσιο αποκλεισμό από κάποια Μέταλιστ ή μία Λεβάντε. Την απογοήτευση και την μοιρολατρία.

Στην ουσία το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι ίδιοι, στο «μεγάλο» λιμάνι. Χρόνια τώρα επηρεάζουν σημαντικά την εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος. Αρκεί να αναλογιστούμε πως θεσμικά, τα τελευταία χρόνια, έχουν τις μεγαλύτερες επιρροές στα θεσμικά κέντρα αποφάσεων. Όσο δεν αντιλαμβάνονται ότι μόνο μέσα από ένα αξιόπιστο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μπορεί να έρθει το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη, τόσο θα προσπαθούν να κρύβονται κάθε χρόνο πίσω από μια ευρηματική δικαιολογία. Τέτοια που τους κάνει να αντικρούουν τις ίδιες τους τις απόψεις σε παρόμοια θέματα (π.χ. διαιτησία)όταν πρόκειται για την Superleague. Εκεί που αντιμετωπίζονται σαν φαβορί ενώ αντίστοιχα στους ευρωπαϊκούς αγώνες σαν μια μικρομεσαία ομάδα.

Όταν οι ερυθρόλευκοι αντιληφθούν το ρόλο τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, μαζί και με τις άλλες μεγάλες ομάδες, τότε θα είναι και κατάλληλα προετοιμασμένοι για αγώνες με την βαρύτητα μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Χωρίς αλαζονεία, βεντετισμό και υπεροψία. Τότε, και μόνο τότε, θα μπορούν να ονειρεύονται μια μεγαλειώδη πρόκριση, μία σημαντική πορεία ή ακόμα να ορέγονται έναν ευρωπαϊκό τελικό. Τότε θα έχει αξία να λέμε «…κοίτα ευκαιρία, θα παίζαμε με την Ρούμπιν για την είσοδο στους 8…». Αλλιώς θα μένουμε πάντα στην πρόβλεψη του επόμενου γύρου, που θα μας έφερνε αντίπαλους με την Ατλέτικο Μαδρίτης…

Keywords
Τυχαία Θέματα