Εμπλοκή 67 ατόμων σε παράνομο στοιχηματισμό

Εξήντα επτά συνολικά άτομα, από διάφορες περιοχές της χώρας, κατηγορούνται ότι συγκροτούσαν τις τρεις πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που διοργάνωναν, μέσω διαδικτύου, παράνομα στοιχήματα. Στη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, 47 άτομα, κατασχέθηκαν 54 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δεκάδες κινητά τηλέφωνα, χειρόγραφες σημειώσεις, με κωδικούς ονομάτων και χρηματικά ποσά από τα παράνομα στοιχήματα, 17 βιβλιάρια καταθέσεων, 3 αυτοκίνητα και 1 ταχύπλοο σκάφος.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία οι φερόμενοι ως “εγκέφαλοι” των τριών

εγκληματικών οργανώσεων είχαν ως έδρα τους νομούς Χαλκιδικής, Πέλλας και Γιαννιτσών, ενώ είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους στη Θεσσαλονίκη, στη Βέροια, την Αλεξανδρούπολη, το Κιλκίς, στους νομούς Ροδόπης, Λάρισας, Ζακύνθου, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, κ.α.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής οι οποίοι εντόπισαν αρχικά άτομο που εισέπραττε, για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης, χρηματικά ποσά από καταστήματα, τα οποία είχαν μετατραπεί σε “πρακτορεία” παράνομων στοιχημάτων, υποκαθιστώντας τον ΟΠΑΠ. Όπως είπε, στη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής, ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηβασιλειάδης, ο τζίρος, από τον παράνομο τζόγο που οργάνωνε η μια από τις τρεις ομάδες, στο νομό Χαλκιδικής, μέσα σε χρονικό διάστημα 5 μηνών έφθασε το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ μια από τις ιστοσελίδες, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης, είχε ως έδρα τη Μάλτα. Τρεις από τους εμπλεκόμενους κατηγορούνται ότι είχαν ηγετικό ρόλο, ένας απ΄αυτούς, που διαμένει στο νομό Πέλλας, είναι γιος ατόμου που είχε εμπλακεί τη δεκαετία του 90 σε υπόθεση με “φρουτάκια” ενώ, όπως προκύπτει μέχρι στιγμής, στις τρεις οργανώσεις δεν συμμετείχαν ποδοσφαιρικοί παράγοντες και άλλα άτομα από το χώρο του αθλητισμού.

Ο αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Βάϊος Χονδρός, είπε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι παίκτες πλήρωναν με μετρητά στα καταστήματα – “πρακτορεία” στις ιστοσελίδες η χρέωση γινόταν ηλεκτρονικά, ενώ μόνο μια από τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούσαν, λειτουργούσε νόμιμα.

Οι έρευνες, για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων μελών των τριών ομάδων συνεχίζονται, ενώ έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης, όσον αφορά στο φορολογικό σκέλος και τα συναφή αδικήματα. Εξάλλου, η έρευνα συνεχίζεται και σε επίπεδο ευρωπαϊκής – διεθνούς συνεργασίας, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παράνομες συνεργασίες των κατηγορουμένων με άτομα από χώρες του εξωτερικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα