Έπεσε… Ρεπούση αποβραδίς!

Να δεις πως το έλεγε τη δεκαετία του `90 ο Τζιμάκος… «Μεγαλύτερο κακό στη δεξιά από τον Μητσοτάκη, δεν έχει κάνει ούτε ο Βελουχιώτης».

Παραφράζοντας τον… ποιητή μπορούμε κάλλιστα να πούμε πως «Μεγαλύτερο καλό στην ακροδεξιά από τη Ρεπούση, δεν έχει κάνει ούτε ο Αναστασιάδης (ο Θέμος ντε…)».

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως σε ένα νομοσχέδιο, όπως αυτό για το Νέο λύκειο, με τόσες προχειρότητες και αδικίες, για τις οποίες έχουν ξεσηκωθεί οι καθηγητές και που δημιουργεί σύγχυση σε χιλιάδες μαθητές, η κυρία Ρεπούση «κατάφερε» να αποπροσανατολίσει πλήρως την κουβέντα.

Μία κουβέντα

(ή αν προτιμάτε «πανηγύρι» στα κανάλια) που βολεύει την κυβέρνηση και που φυσικά δίνει «πάτημα» στην ακροδεξιά να… φουντώσει τα εθνικιστικά ένστικτα των πολιτών.

Αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά την πρόταση της Ρεπούση για τα Αρχαία Ελληνικά πιθανότατα να θεωρήσει πως δεν είναι τόσο ακραία, όσο παρουσιάζεται, αλλά αυτό στην παρούσα φάση δεν έχει καμία σημασία. Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πως η εξαθλιωμένη Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να συζητήσει για το αν η Αρχαία Ελληνική είναι “νεκρή γλώσσα” ή όχι…

Πόσο μάλλον όταν η συζητήση ανοίγει από μία βουλευτή, η οποία έχει τόσες… συνωστισμένες αμαρτίες στην πλάτη της, που πλέον ό,τι και να πει αντιμετωπίζεται με μεγάλη καχυποψία και δίνει την ευκαιρία στους Άνθιμους να της κάνουν… χαβαλεδάκι για «εξαφάνιση» της Ακρόπολης, επειδή της κόβει τη θέα στο Φάληρο.

Ο πολιτικός οφείλει να είναι ευέλικτος και κυρίως επίκαιρος. Η Ρεπούση είναι πιο ανεπίκαιρη και από τους Olympians και ο ενδεχόμενος… κανιβαλισμός των media δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα